Hm..labai jau idomias grupes siulo liaudis..na gal as pilnai nesuprantu MJR esmes, gal ja kaiptik suvokiu priesingai, bet man tai baltu festivalis..neofolkas, folk-rokas, tiesiog folkas...na...mano pozicijos labiau is sitos puses pasiulymuose atsispindes^^ ir nebus tai daugiau maziau MJR "vinys" - gal ir netokios garsios grupes, bet galu gale ivairove
Corvus Corax (
http://www.myspace.com/spielleute ) - folk/medieval grupe is Vokietijos - grupe su patirtimi, Lietuvoje berods nebuvus, nesu tikras. Kaikurios dainos primena Auli skambesi, tik truputuka moderniau^^
Stary Olsa (Стары Ольса) - baltarusu folk'o kolektyvas, dainuojantis apie Lietuvos kunigaikscius^^ Sviezas kraujas taip sakant butu. Aisku, ju minusas tame, kad isigilinus i sios grupes idejas, paaiskeja, kad jie tiki jog tie kunigaiksciai buvo baltarusai ir isvis visa Lietuva yra baltarusu nuosavbe...na, bet jie jau grojo kazkuriam Kilkim Zaibu festivalyje, tad..^^
Taipogi noretusi kazko naujo ir pagan metal fronte :) Andaja, Obtes'tai groja groja..Noretusi konors naujo^^ Skyforger Lietuvoje irgi jau matyti ne vienam koncerte ir festivalje..Turbut realiausias variantas butu
Tharaphita^^ Bet nepamirskim, kad tokios pagan grupes kaip Ensiferum'ai jau Lietuvoje apsilanke, stai vasari ir Eluveitie atvaziuoja, tad tobula butu kanors is stambesniu grupiu "priciupt":
Turisas,
Korpiklaani -suomiai,
Lumsk - norvegai,
Equilibrium - vokieciai..na dar gal koks
In Extremo^^
Turisas man asmeniskai butu tobuliausia, bet ir kitos grupes praskaidrintu nusistovejusia tvarka