Cituoti:
o kaip tie uzienio hipiai/pankeliai traktuoja Vyti? megina ismislyti kokia cia kontrkultura.klubas, ar kaip?
Šiaip, labai nuo šalies priklauso. Pvz., Londone praktiškai niekas dėmesio nekreipia, nes ten tokia kultūrinė makalynė, kad viskas tiesiog ištirpsta, jei tai nėra akivaizdi svastika. Olandijoje, bent kiek teko pastebėti, labiau žiūri su smalsumu. Toks įspūdis susidaro, kad bando suvokti, koks čia fulios (ar krepšinio :DDD ) klubas. O Vokietijoje tai labai neretai tiesiog labai įžūliai žiūri ir visaip bando suprasti, kas čia per ženklas. Ir, toks įspūdis, kad didžioji dalis tų žiūrinčių mąsto maždaug taip "čia tikriausiai kažkoks fašizmas, bet nelabai suprantu koks, todėl geriau nieko nesakysiu, kad durniaus vietoj nelikčiau". Tokiu atveju dažniausiai pradedu garsai kalbėti lietuviškai, kad žmogus suprastų, kad ne vietinis esu.
Šiuo klausimu vokiečių jaunieji raudonieji kovotojai už žmogaus teises ir laisves yra labiausiai nervinantys. Ir baisiausia tai, kad jų niekas nekontroliuoja ir nebando kontroliuoti. Tai tie ir bujoja pasiremdami savo iliuzijomis apie laisvę, brolybę ir lygybę. Situacija, iš tiesų, tragikomiška, nes didžioji dalis vokiečių vis tik yra ganėtinai stiprūs nacionalistai. Ir kuo toliau į šalies pietus - tuo stipresni. Aišku, tie ultraantifa ne vien tik vokiečiai - tiesiog labai daug tų hipių suvažiavę į Berlyną ir kitus miestus iš visos Europos būtent dėl tos "laisvės/lygybės" atmosferos.
Galiu pateikti du pavyzdžius iš vokiškų ultrakairiųjų "linksmybių". Pirmas - Berlyne ne vieną kartą teko susidurti su lipdukais ar grafičiais "There is no nationality". Aišku, keista, kad jie dažniausiai būna angliški. Ir, aišku, labai norėtųsi padiskutuoti apie tą šūkį su jo šalininkais bei padėstyti jiems pastarojo šimtmečio Lietuvos ir lietuvių istoriją.
Antras - tulike Friedrischaino rajone, Berlyne (neformalų, pankų ir pan. rajonas) lipdukas ant sienos, kuriame mažaug parašyta, kad, jei nukentėjai nuo fašistų kreipkis į rajono antifą būrį, kuris sutvarkys reikalus. Viskas būtų kaip ir ok - tikrai nereikia leisti neonaciams kumščiais įrodinėti savo idėjas. O jei, aš nukentėjau nuo turkų urlaganų? Tai kaip čia gaunasi - naciai skaudžiau muša? Ar man didesnė psichologinė trauma nuo to, kad mane supyzdino nacis, o ne turkai ar šiaip kokie debilai? Juolab, kad tie nacių nusikaltimai yra lašas jūroje, palyginus su visu nusikaltimų kiekiu.