Praleidau karinio komisariato kieme visa vaikyste ir jaunyste, gal apie 10 metu, maciau kiekviena diena ju darbus ir zygius, gerimus ir blevyzgojimus, sventimus ir tt. Pirmiausia noriu tik pasakyti, kad dabartine nepriklausomos LT kariuomene tokia pat nusmurgus, susmirdus, keikuniska ir kvaila kaip ir rusu seniau, ty ne rusu, o tarybine.
Antras svarbus aspektas, kad as vengiau irgi tarnybos, universitete mokindamasis pristatydavau lapelius, kad siekiu aukstojo mokslo, o baiges tiesiog issiregistravau is bendrabucio ir niekur neprisiregistravau, kad neegistuociau kelis metus, kad nepakviestu i banditu, vagiu, prievartautoju ir kt pavadinciau armija. as visada galvojau, kad nepriklausoma lietuvos armija yra tokia, kaip pasakojo mano senelis, ty visi pasitempe, apranga tvarkinga, visada mandagus, svarus, su mokslais, musu valstybes paspirtis ir pasididziavimas. Nuejus pasiimti karinio bilieto i Kauno Kalpoko ar kaip ten gatve supratau, kad i armija priimami tik debilai, asilai, kandziulninkai, visi ruko, geria, visi be mokslu, dauguma teisti uz vagystes, smulku chuliganizma, kai kurie ir rimciau. Kam ieskoti zonos slengo zonoj, kai jis prasom, kerojasi salia, mokyklose ir armijoje. Kitas dalykas, kad neretai esu girdejes, kad esi tiesiog apvagiamas armijoje, niekas daiktu nesaugu, tas patrulis buves nebuves, apeinamas. Svarbiausias turbut zmogui dalykas yra ne pinigai, o sveikata. Draugas tarnavo Kauno Jegeriu batalione, buvo sumustas, paguldytas i ligonine, faktas nutyletas, veliau ji ramiai tyliai paleido, su manim nesnekejo jis puse metu, slepe, veliau prasitare, kad diedovscina yra, bet jis bijojo net prasitarti. tuomet dume is kauno i vilniu, kad niekas nerastu, net tevai. Taigi, kam tokia kariuomene, kurioje deidovscina, vagiama, musami zmones, o susirenka tik seni tarybiniai karininkai ir naujoji Lietuvos zuliku karta ? As vengiau tokios kariuomenes, nes ji neatitiko mano intelektualinio lygio, ir jau nekalbu apie sveikata, as psichologiskai ir fiziskai nesuzalotas galiu buti naudingas Lietuvai daug daugiau kartu. Be to vos nepamirsau pamineti svarbu dalyka. Jau supratote, kad ten sedi darmajiedai, lodariai ir siaip urodai. Tai va, esme tokia, kad vyriausybe duoda nerealius pinigus tiems durneliams islaikyti, jiems reikia metu gale biudzeta kazkaip issiurbti, tai jie perka kompus ir kaip suniui paskutiniui kaula numeta tuos kompus lievus mokyklom, tipo armija remia moksla :))))) juokinga, nes sudus nuperka, du kartus brangiau, vietoj to geriau gal tiesiai svietimui tas babkes ir pagal konkursus geriau ir pigiau ir daugiau.
Bet mano patarimas jaunuoliams: vyru tapti ir buti galima nebutinai kaip locheliui begiojant po pelkes, bet ir bunant intelektualiu, gerai isaukletu, issimokslinusiu, seimos galva, tvarkingu pilieciu, tevu, sunumi ir tt.
_________________ as jus labai myliu :)
|