vilkdalgis rašė:
A. Zuokas aka mylimas meras vadinamas abonentu irgi nelabai įsižeidžia. čia meilė abipusė. o kad visiems nereiktų vartyt LDK istoriją menančių raštų, yra du VLKK diskusijoje aptarti variantai: 1)
miestas - miestiečiai, miestelis - miestelėnai; 2)
miestiečiai – abstraktus VISŲ miestiečių pavadinimas (t.y. ne kaimiečiai). miestelėnai – kalbant apie konkretaus miesto gyventojus. taigi antuoju atveju meras kreipiasi į savo miesto, todėl teisus, o pirmuoju? kadangi šitam mieste pilna miestelių gyventojų, kurie ir toliau sėkmingai parazituoja (ir aš taip pat) sostinės sąskaita tuo tarpu mokesčius siųsdami savo miestelin, tai vadinti juos galima ir taip, ir taip, o geriausia tai miesčionimis, nes visi labai pasipūtę, ir aš taip pat.
plius yra toks
Dabartinės lietuvių kalbos žodynas, tai jame paprastai:
miestelėn|as, ~ė dkt. (1)
1. miestelio gyventojas.
2. žr. miestietis
miestiet|is, ~ė dkt. (2)
miesto gyventojas
ir pabaigai Stiksei - neturėk nepagrįstų lūkesčių ir nebus nusivylimų. pati projektavai kažkokias iliuzijas šiam forumui kol trūko kantrybė, bet forumiečiai ir forumelėnai niekuo dėti.
1. Nei viena iš mano paminėtų knygų LDK istorijos nemena ir yra lengvai prieinamos. Neatsimenu tiksliai LDK tyrinėjimai ir vaizdai išleidimo metų, bet tai bus kažkur 2000-2001 m. O štai Lietuvos istorijos IVt. yra naujausia ir geriausia ką šiandien turime. Išleista 2009 m. pabaigoje. Joje remtasi naujausiais tyrinėjimais, atradimais ir suradimais. Taip kažkada ji tikrai bus moraliai pasenus, kai istorijos mokslas toliau judės į priekį, bet tikrai, jei kas neramina dūšia galite drąsiai imti ir paskaityti.
2. VLKK tikrai nėra tas rodiklis į kurį reikėtų kreiptis. Nes jei einate pasitikrinti akis, tai einat pas okulistą, o ne pas dantistą. Ir visai juk nesvarbu, kad abu daktarai. Istorikai seniai laužo ietis su VLKK, kaip ir bet kurio kito mokslo atstovai. Tai gi aš lieku prie rekomendacijos paskaityti specializuotą literatūrą.
ir pabaigai. stikse mušasi į krūtinę ir atsiprašo, kad parašė komentarą ne vietoj ir taip nusižengė kažkur užrašytoms, o gal ir ne forumo taisyklėms. Bei atsiprašo, jog turėjo iliuzijų, jog šitas forumas yra kažkuo geresnis nei visi likę, bet nei vieno savo žodžio aš neatsiimu.
Daugiau taip nedarysiu ir einu ieškoti šluotos.