Dangus Forums

United Tribes of Baltica

* DUK    * Ieškoti  * Registruotis * Prisijungti 

Dabar yra 2019-10-17, 00:19




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 101 pranešimai(ų) ]  «  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  »
Autorius Pranešimas

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-10-01, 23:18 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 5477
Miestas: Varluvos kaimas
italijoje buvo geras, nusipirkom bambali stilini 5 litrus, stalo vynas, visai normaliai pagurksnot, ir zinot, 5 litru bambalis 4,3 euro :)

_________________
as jus labai myliu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-10-02, 10:58 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2413
djalex rašė:
italijoje buvo geras, nusipirkom bambali stilini 5 litrus, stalo vynas, visai normaliai pagurksnot, ir zinot, 5 litru bambalis 4,3 euro :)
joajoa, as irgi nesibaiminu imti didelius butelaicius - ir dazniausiai visai neblogas vincencas ten buna supiltas... Kazkada Vokietijoj 2,5l prichvatil uz 2 ar tai 3eurus, su tokia paprasta etikete, tai sakau - buvau patenkytas :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: wine
StandartinėParašytas: 2008-11-11, 12:47 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 1189
Miestas: Juodkrantė
weirdla rašė:
karoce, tokia tema. kaiptai niekas cia vyno neuvazhajet?
nu as irgi nelabai bet..vakar obnaruzhil italjanska vynine, jei eitumet nuo stuokos guceviciaus skvero katedros link, uz kokiu 20metru po kaire sita tochka. very atrractive man pasirode, nes uz 0.5 litro balto naminio italisko vynelio(sau)+viena kapuchino (oponentei) sumokejau..14lt. nexilai, a? o vynas butent tas naminis tikrai liuks, ne per rugstus, vienzo susipyliau 0,5 tol'ko pesnia..ir tik po to supratau kad jauciuosi gerokai apsvaiges, kai jau buvau isejes. vienzo recommended..tenais kalnas vynu is visu italijos regionu, bet siulau visiem namini

Atradau analogą Klaipėdoje. Net ir nebūčiau užsukus į šią vyninę, nes ji įsikūrus šalia gana prabangių restoranų Anikės aikštėje. Puikiai atšventėm jauno vyno dienas su Nouvelle vynu, kuris pylėsi laisvai ir nemokamai ;) Tai paskatino ir šiaip užeiti, paskanauti namininio vyno. Nugi pasaka! Grafiniukas 250g. tekainuoja 8 lt. Sūriai ožkos, avies ir tt labai skanūs, Vytinta jautiena ir kitos rūšies gyvunėliai maloniai nuteikia gomūrį. Vat tik kad žmonių menkumas jaukumo nepriduoda.
Ryt bandysim aplankyti Vilniaus vyninę . Ar bus besijungiančių? ;)

_________________
Gib mir Kraft mein lieben Land...


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-11-11, 13:02 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 4341
Miestas: vilnius / inbhir nis
na why not? jau seniai ten nesilankiau, daugiau nei metai praejo, tai idomu apsilankyti visai.kulturingai tai pasedet..o tai as viesai pareiskiu kad "reshil sinego vypivat' po-rezhe..'

_________________
behold the death of all your beliefs


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-11-11, 21:57 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Cituoti:
Tai paskatino ir šiaip užeiti, paskanauti namininio vyno. Nugi pasaka! Grafiniukas 250g. tekainuoja 8 lt. Sūriai ožkos, avies ir tt labai skanūs, Vytinta jautiena ir kitos rūšies gyvunėliai maloniai nuteikia gomūrį
Tinka, bunant Klaipedoje butinai reikes tenais apsilankyti!!!

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-11-14, 03:07 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 5477
Miestas: Varluvos kaimas
ka tik grizau is ilgos keliones po ispanija,valensijoje 5 litru bambalis vyno 2 eurai :) nuodeme negerti :)

_________________
as jus labai myliu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-11-14, 19:08 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Nu vynas vynui nelugus. Koks skonis?
Siandien po darbo lasinuosi i gomuri PIAT D'OR raudona, Prancuzija, stiprumas 12,5%. Kaip is raudonu gana svelnus ir malonaus skonio.

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-11-15, 13:18 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 1189
Miestas: Juodkrantė
Labai skanus yra vynas Dietrich. Kaina apie 33litai.
Keisčiausia tai, kad jis yra sausas, bet skonis pakankamai saldus, jog jei reikėtų užsimerkus įvertinti, tai tikrai priskirčiau prie saldaus.

_________________
Gib mir Kraft mein lieben Land...


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-11-18, 20:57 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Ant gero ispardavimo ''uzsiroviau'', glebi ivairaus neragauto vyncio namo parsitempiau. Ragaujau pirma - Casillero del Diablo Sauvignon Blanc 2008. Cile, baltas, stiprumas 13%, gan rugstokas. Kamstelis uzsukamas. Bandziau uzsigerti valgydamas kepta zuvi - nelabai. Prie papelijusio surio (deje saltytuve jo nera) manau tiktu neblogai. Beje geriant antra ''taure'' skonis ne toks jau ir blogas, gurknoti galima.....

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-02-07, 20:08 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Tokio balto svelnaus Castillo de LIRIA spausto Valencijoje pageriau, stiprumas 10,5% ir 11,5%. Atsaldzius po pietu/vakarienes geriasi labai skaniai.

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-02-26, 12:11 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 8438
Miestas: Kaunas
:]] pasireiškiu ir šioje temoje

Vasario 26 d. (ketvirtadienį) 12 val. Kauno botanikos sode (Ž. E. Žilibero
g. 6; na, Čiurlionio tiltu į Fredą ir -- iškart kairėn), Centriniuose
rūmuose: seminaras "Raudonojo vyno poveikis sveikatai". Pranešimą skaitys prof. habil. dr. Vida Mildažienė.

_________________
Išgyvenimo žygis išgyventas - http://www.gediminasbanaitis.lt/mudu/


Paskutinį kartą redagavo Skrandis 2009-02-26, 13:17. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-02-26, 13:13 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Vakar susileidau slovakisko Svatovavrinecke rasalo butelka. Skonis - eilinis rasalas. Stiprumas??? Keista , kad butelka ne 0,7Ltr. o 1,0Ltr talpos

Beje, nete aptikau idomu vyno rusi http://ziza.ru/2009/02/26/shikarnyjj_pogreb_4_foto.html

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-15, 17:05 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 15
Miestas: Vilnius
Kalbant apie vynines atradau Vilniuj dar vieną panašią į jau čia minėtą Tapo Doro. Vadinas Le Boheme ir randasi Šv. Ignoto gatvėj, kur buvo Bočių restoranas. Įspūdį paliko aplinka: seni vienuolyno skliautai, žmonių, sedinčių prie bačkų šurmulys ir lengvas visur tvyrantis kvaitulys. Yra ir pilstomo vyno ir taurėm ir buteliais. Buteliais vyno pasirinkimas nemenkas ir iš įvairiausių šalių, bet kainos gerokai užkeltos. Tas jų pilstomas vyniokas - tai itališkas Farnese, tiek baltas tiek raudonas. Ragauti teko balto, na priminė jis man labiau išsivedėjusį obuolių sidrą nei baltą vyną. :). Kadangi jau buvau ir taip neblogai prisiurbęs to gėrio, kai ten atėjau, kažko daugiau pasakyti negaliu, reiktų nueiti antrą kart. Dabar išskirčiau tk aplinką.

Kas dėl įdomesnių vynų, tai kol kas didžiausią įspūdį paliko vat per šias Vėlykas ragautas itališkas Amarone della Valpolicella Conti di Numio 2003 metų.
Visų pirma tai įdomi šio vyno gamyba: daromas jis iš vytintų vynuogių (razinų). Todėl nors nėra spirituotas laipsnių turi 15. Šiaip pats vynas sausas, bet turi ir saldumo, kuris atsiskleidžia vynui gerai pastovėjus taurėj. Skonis sodrus, bet alko visai nesijaučia ir dėl to neryškaus saldumo galima gerti vieną. Tiesa daug jo neištvosi, bo ir stiprus ir per kišenę muša (pastarasis kaštuoja apie 70~litų).


Paskutinį kartą redagavo Nebu 2009-04-15, 21:38. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-15, 19:03 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 1189
Miestas: Juodkrantė
Visai neseniai atradau Lombardo Marsala vyną.
1773 metais jis buvo pradėtas eksportuoti iš Sicilijos į Angliją. Tikrasis Marsala gaminamas tik Sicilijoje, nors pasitaiko plagijatų iš JAV. Labai nuostabus .
Prieš keletą savaičių maximose buvo galima gauti šio vyno už 12 Lt. :)
Butelio fasadas: http://www.filtsai.com/cooking/rigatoni ... bottle.jpg

_________________
Gib mir Kraft mein lieben Land...


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-15, 20:01 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Cituoti:
Tiesa daug jo neištvosi, bo ir stiprus ir per kišenę muša (pastarasis kaštuoja apie 70~litų).

Nu as imdavau ''biudzetini varijanta'' iki 10 Eur uz butelka.
Cituoti:
Tikrasis Marsala gaminamas tik Sicilijoje,

Pernai zurnale ISTORIJOS skaiciau apie Sicilija - raso kad ju auginamos vynuoges nelabai tinka vynciui spausti - tipo specai tokio vyno nepripzysta.

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-15, 20:20 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 1189
Miestas: Juodkrantė
Banginis rašė:
Cituoti:
Tiesa daug jo neištvosi, bo ir stiprus ir per kišenę muša (pastarasis kaštuoja apie 70~litų).

Nu as imdavau ''biudzetini varijanta'' iki 10 Eur uz butelka.
Cituoti:
Tikrasis Marsala gaminamas tik Sicilijoje,

Pernai zurnale ISTORIJOS skaiciau apie Sicilija - raso kad ju auginamos vynuoges nelabai tinka vynciui spausti - tipo specai tokio vyno nepripzysta.

nu ką žinau...
Cituoti:
Marsala is Sicily's most honored wine. In 1773 John Woodhouse an English merchant from Liverpool began exporting this wine from Sicily to England. Since then Marsala has been exported throughout the world and Lombardo Marsala has gained a high reputation.
Most of the world recognizes that, legally, Marsala can only be produced in Sicily. However, there are wine producers in the United States that bottle an inexpensive imitation of Marsala. The domestic Marsala is completely different from Lombardo Marsala. If you compare the two side-by-side you will immediately see the difference, smell the difference, and taste the difference.

Any recipe prepared with domestic Marsala will be inferior to a recipe that uses genuine Lombardo marsala as an ingredient. In fact, the world's finest restaurants will only use genuine Marsala in preparing their dishes.

_________________
Gib mir Kraft mein lieben Land...


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 101 pranešimai(ų) ]  «  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  »


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: