Dangus Forums

United Tribes of Baltica

* DUK    * Ieškoti  * Registruotis * Prisijungti 

Dabar yra 2019-10-17, 00:17




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 101 pranešimai(ų) ]  «  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  »
Autorius Pranešimas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-15, 21:53 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 15
Miestas: Vilnius
Banginis rašė:
Cituoti:
Tiesa daug jo neištvosi, bo ir stiprus ir per kišenę muša (pastarasis kaštuoja apie 70~litų).

Nu as imdavau ''biudzetini varijanta'' iki 10 Eur uz butelka.
Cituoti:
Tikrasis Marsala gaminamas tik Sicilijoje,

Pernai zurnale ISTORIJOS skaiciau apie Sicilija - raso kad ju auginamos vynuoges nelabai tinka vynciui spausti - tipo specai tokio vyno nepripzysta.


Na tai turbūt pirkdavai ne Lietuvoj :). Nes pas mus vynų kainos užkeltos. Na ne taip stipriai kaip anksčiau, bet vistiek. Tiesa galima rasti kai ko ir pigiau, ale tai jau išimtys. Pats kol kas taikau į vynus iki 40 litų ir pasirinkimas yra pakankamai didelis ir gan įdomių gėrimukų. :).

Kas dėl Marsalos tai apie ją dar nieko neteko girdėt ar ragau, reiks pasidomėt. Bet kad Sicilijoj vynas nekoks - nesutikčiau. Šiaip klimatas ten pastovus ir karštas. Tad vynuogių derliai dideli, tiesa dažnai vynuogės turi nemažai cukraus, dėl to ir vynai ten galingesni su daugiau abarotų. Taip pat aitresni. Tai be abejo ne visiems patinka. Ypač kas mėgsta baltus lengvus vynus. Tačiau nežinau šiaip tai bent jau kiek teko susidurt žmonės atėję vyno pakankamai pozityviai i Siciliją žiūri, ypač kokį Syrah.

Va biski angliskos info iš http://winecountry.it/regions/sicily/ :
Cituoti:
Sicily has more vineyards than any of the other Italian regions competing with Apulia for first place as the largest wine producer. Yet, Sicilians consume less wine per capita than any other Italian.

Many grapes are made into raisins, used in local cooking, and Sicilian grapes also play a large role in creating dessert wines, which require a higher concentration of grapes and are consumed in smaller quantities. In fact, in the world of international wine, Sicily is renowned for the many outstanding dessert wines, such as the world-famous Marsala.

Though dessert wines account for about 90% of the total DOC production, we shouldn't disregard the several good reds and whites that are produced all over the island by both large producers such as the Conte di Salaparuta, which makes the well-known Corvo, Regaleali and Rapitalà, and the smaller estates such as Donnafugata, Consorzio Agrario Provinciale di Trapani, and Fontanarossa among others.


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-15, 22:46 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 4341
Miestas: vilnius / inbhir nis
rebiatos kur i fra i matcha fules vare sake kad po 2 evrus galima paryziui zakupat' vynca neblogo(ziurint piwasosu akimis)

_________________
behold the death of all your beliefs


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-15, 22:48 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 8438
Miestas: Kaunas
liukse mozelio vynas nuo 3 iki 8 eurų

_________________
Išgyvenimo žygis išgyventas - http://www.gediminasbanaitis.lt/mudu/


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-16, 09:58 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 1189
Miestas: Juodkrantė
Dar šiek tiek gėrio iš Sicilijos: CANTINA DIVINO
3 litrai - 31 Lt.
Lengvas, sausas baltas arba raudonas vynas, ir tikrai nesaldus, nors teigiate, kad
Cituoti:
dėl to ir vynai ten galingesni su daugiau abarotų

http://www.tempolibero.lt/index.php/pageid/453

_________________
Gib mir Kraft mein lieben Land...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-16, 10:37 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 15
Miestas: Vilnius
Na gal ir nereikėjo taip apibendrinti, bet kiek teko susidurt ir su vynais pagamintais būtent iš šių vynuogių (inzolia arba nero d`avola), o jos yra vienos pagrindinių sicilijoje, jie buvo apie 14% alk. ir skoniai bei kvapai sodrūs, ryškūs ir tikrai intensyvūs. Nors man asmeniškai tokie kartais labai patinka.

Reikės to Cantina Divino inzolia kada paragaut, sprendžiant iš visko - jaunas vyniūkštis, per kokį smagesnį pabaliavojimą gerai turėtų subėgt gerklėn :).


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-06-08, 18:47 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 14228
Miestas: Vilnius
ragaujam Anykščių produkcijos... juodųjų serbentų kulinarinis paveldas "Voruta". Manau vyno gurmanai iškart surauks nosis, bet man skanaujas labai dobrai. turi savitą šiaurietišką skonio toną, tokį lietuvišką, pusiau naminį, natūralų ir nebritkų. Gerai!

_________________
kad tavy grausmas


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-06-08, 22:51 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 4341
Miestas: vilnius / inbhir nis
ugn rašė:
ragaujam Anykščių produkcijos... juodųjų serbentų kulinarinis paveldas "Voruta". Manau vyno gurmanai iškart surauks nosis, bet man skanaujas labai dobrai. turi savitą šiaurietišką skonio toną, tokį lietuvišką, pusiau naminį, natūralų ir nebritkų. Gerai!

nu matai ugn vynas is vynuogiu daromas..visa kita koks tai spiritinis gerimas. nors pamenu kadaise mociutes sesuo visai nebloga gerala is obuoliuku darydavo. skanu ir i galva kaip reikiant duodavo))
o tie piktieji lt "vynai"..hm buvo ir toks jaunystes laikotarpis>>>
"jara, zara ir rubinas
pats geriausias musu vynas!"
tarp kitko sitas voruta isties puse velnio...su zarom ir sileliais nepalyginsi

_________________
behold the death of all your beliefs


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-06-09, 00:46 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 1719
Miestas: Aalborg, DK
Pries keleta meteliu Anyksciai gamino vaisini vyna tokia santuria etikete, po 10 lt. Paragavom vienokio ir kitokio, bet man labiausiai patiko obuoliu. Atkemsi tikra kamsti ir taip kvepia... Budavo sodriai geltonas ir skanus tikrai baisiai. Perdozuot neteko, bet galva nezvimbdavo. Tikrai kad gerai. Nezinau, ar dar jo buna. Melynanosiam per geras, snobams - per prastas.

_________________
Nebūkim neekologiškos kiaulės.


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-06-09, 06:39 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
Cituoti:
su zarom ir sileliais nepalyginsi

šalin rankas nuo kultinių gėrimų! :)

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-06-09, 13:32 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 15
Miestas: Vilnius
Teko per vyno dienas Vorutą ragauti. Tikrai neblogas serbentų vynas. Nėra to alkoholio tvaiko bei skonio, pakankamai aromatingas ir švelnus. Vertas, manyč, net ir vyno gurmanų dėmesio ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-06-09, 15:45 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 4341
Miestas: vilnius / inbhir nis
Andraika rašė:
Cituoti:
su zarom ir sileliais nepalyginsi

šalin rankas nuo kultinių gėrimų! :)

tai jo..ale nuo tu kultiniu gerimu kiek kartu toks zestokas paxmielas ubivalino))

_________________
behold the death of all your beliefs


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-06-09, 16:02 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
Cituoti:
tai jo..ale nuo tu kultiniu gerimu kiek kartu toks zestokas paxmielas ubivalino))

na, lyginant su Pašuko, Raikos ar Kučeriavo nektarais- ne toks ir žostkas :)

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-06-09, 17:42 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 4341
Miestas: vilnius / inbhir nis
andraika
viskas nuo kiekio, uo kiekio..
o kas cia per nektarai tokie? kaip ir negirdeti

_________________
behold the death of all your beliefs


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-06-09, 19:35 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
weirdla rašė:
andraika
viskas nuo kiekio, uo kiekio..
o kas cia per nektarai tokie? kaip ir negirdeti

weirdla, nepameni, kad tų laikų kiekio matas buvo vienas- "do nepomientam"? :)
o tos trys klikūchos tai buvo taškai- Raika- prie kometos, sortimente net turėdavo "džentelmeno rinkinį"- dvi bonkos alaus ir dichlofosas sete blokados laikais. tiesa, apibūdint negaliu- nebandžiau, Pašukas- kitam gale, prie Pasakų Parko su kaukoliniu, nuo kurio periodiškai kas nors numirdavo- teko ragaut, šlykštynė, kaip reta, bet, kiek girdėjau, funkcionuoja po šiai dienai. O Kučeriavas gi piliovkės taškas, kur neimdavo monetom, tik popieriniais :) Nepamenu, kaip vadinosi taškas piliovkėj priešais stogus, kur serviruodavo samčiu iš vonios :)

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-06-13, 15:06 

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 18
andraika
raika tai jo ...legendine tochka..moj rajon))


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-06-13, 21:29 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
girdėjau pletką, kad vėl klesti :)

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 101 pranešimai(ų) ]  «  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  »


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: