Dangus Forums

United Tribes of Baltica

* DUK    * Ieškoti  * Registruotis * Prisijungti 

Dabar yra 2019-10-18, 13:26




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 55 pranešimai(ų) ]  «  1, 2, 3, 4  »
Autorius Pranešimas

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-04-06, 15:38 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
A ko niekas neužsiminė apie tuos niamniam džiovintus sūriukus su kmynais prie alaus? Labai jų čia pasigendu. Dar rekomenduoju pabandyt norvegišką ožkų sūrį- labai specifinis skonis. Nu o vienas skaniausių (dėl kainos negaliu sakyt mėgstamiausių)- Rokforo mėlynpelėsis. Bet būtent Rokforo original.

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-04-06, 18:03 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 1850
Miestas: Kaunas
fermentiniai suriai skanu deti ant picos, turbut be ju pizos neisivaizduojame, nors realiai skanuma visa suteikia subproduktu ivairove, dedama ant picai skirto blyno, o dar geriau naminio blyno kuris kepamas varskes ir miltu vandeniniu pagrindu ir dar uzpilant majonezinio padazo. bet tiesa saknt suris vaidina bene svarbiausia vaidmeni picos skonio reikale.
taip pat skanu suri ideti i koldunus, valgant tysta, daug skaniau nei su varske, aisku ne paskutini vaidmeni cia suvaidina ir peletrunas, kaip prieskonis, kuris yra butinas i tokio profilio maistini patiekala.
dar pakramtau surio lazdeliu, surio su baltuoju pelesiu.
bet juk turite zinoti, kad be kalcio saltinio, riebus pieno produktai yra cholesterolio saltinis, kuris yra perdem neigiamas faktorius itakojantis daugeli katastrofisku europietisku mirciu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-04-06, 22:10 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Cituoti:
A ko niekas neužsiminė apie tuos niamniam džiovintus sūriukus su kmynais prie alaus? Labai jų čia pasigendu.

Rimtas, kiek pamenu sureliai sitie super! Bet ju kazkur 5 metus jau kaip neragaves - net pamirsau apie juos (bunant Lietuvoje butinai reikes kelis kg uzsipirkti).
As slovakiska aviu suri bandziau - nieko ypatingo. Suris kaip suris.
Cituoti:
bet juk turite zinoti, kad be kalcio saltinio, riebus pieno produktai yra cholesterolio saltinis, kuris yra perdem neigiamas faktorius itakojantis daugeli katastrofisku europietisku mirciu

Nu, jau geriau suri kilogramais valgyti - negu valgyti Mc Donald'ose arba panasau sukirpimo zavedenijose - sudas ten ne maistas (nors, pats kartais girtas po baro pries einant nano - uzeinu i Super Mac'a uzkasti).

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

senbuvis
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-04-07, 10:41 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2007
Pranešimai: 248
Miestas: Kaunas
Cituoti:
Dar rekomenduoju pabandyt norvegišką ožkų sūrį- labai specifinis skonis.


Aha, ozkos suris ir man patinka.

Cituoti:
fermentiniai suriai skanu deti ant picos, turbut be ju pizos neisivaizduojame


Isivaizduojame. Bent jau italiskoms picoms naudojamas mozzarella, o ne fermentinis suris ;).


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-04-07, 17:23 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 706
Miestas: Vilnius
Kalbant apie neplautų kojinių kvapą, Bergene visą hostelį išguldėm su 150g originalaus prancūziško Camembert :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-05-09, 21:31 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Siandiena uzsipirkau ''cekinimui'' rancuzisko Babybel Ligth. Pakuoteje sesi sureliai po 20 g. Suris kazko primena tarybini fermentini (ir skoniu ir isvaizda).

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-05-23, 18:29 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Siandien is Slovakijos atveze ziauriai smirdancio prave olomoucke tvarozky surio (permusa net per pakuote), uztat labai skanaus ....

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

senbuvis
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-05-24, 00:27 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 173
Miestas: Dusetos
zmona megsta surius.tai kartais uzperka ir megstamu ir paragavimui.......kazkaip nevez manes tie visi imantrus.........matyt esu paprastas kaimietis kuriam gerai ir paprastas lietuvishkas(geriau naminis)varshkes suris.............

_________________
Priesh ginkla-ginklu..............Neapykanta gimdo neapykanta...........


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-08-02, 18:00 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Ragauju kompanijos Levmilk surius. tai - NIVA ir OSTIEPOK Udeny. Niva skanus suris su pelesiu, tiktu prie balto vyno. Ostiepok eilinis lydytas parukytas suris.

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-08-02, 18:41 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 5477
Miestas: Varluvos kaimas
paragaukit Luksiu pienines Zanavyku surius :) Ir kada atvykit i Pruseliu kaima i suriu svente, suprasit, kas yra tradicinis lietuviskas naturalus suris :)

_________________
as jus labai myliu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-08-03, 08:32 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2726
Miestas: Antakalnis
djalex rašė:
i Pruseliu kaima i suriu svente, suprasit, kas yra tradicinis lietuviskas naturalus suris :)
kadu vyjsta ir kokiam cia rajone pruseliai?

_________________
www.beertourism.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-08-03, 21:13 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 5477
Miestas: Varluvos kaimas
Sakiu rajonas, vienaip tas kaimas Ritiniai, kitaip jis vadinamas nuo prusu laiku Pruseliai :) Vyksta apie rugpjucio 15-16 dienomis, per Zoline.

Rugpjūčio 16 dieną Ritiniuose rengiama kaimiško sūrio šventė. Jos pradžia - 15 val.

_________________
as jus labai myliu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-09-23, 14:20 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Surio gamyba
http://www.youtube.com/watch?v=FHmXAb3G ... re=related

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-06-13, 20:13 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 775
Miestas: Klaipėda
Su sąlyga, jog vyksta Telšių miesto šventė ir jomarkas, nusipirkau Nijolės Šopienės IĮ (Šiaulių raj.) gaminto Sūrio prie alaus. Baltas sūris su daaaug prieskonių, kurie tolygiai įsigėrę į visą gaminį, o ne tik ant viršaus, kiek primena "Zanavykų" sūrį, na bet šitas tiesiog tirpsta burnoj...su alum ir be alaus.. :] Pardavėjas sakė, jog produkcija pardavinėjama Vilniuj.

_________________
::: http://www.flickr.com/photos/da-sh/


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2010-01-15, 13:09 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
CROZIER BLUE - airiu gamybos aviu pieno suris. cia toki pirma karta matau. isvaizda ir skoniu truputi primena slovaku NIVA sureka. bet tik truputi. CROZIER BLUE gan stipraus skonio ir aromato - ko ne kiekvienas gali ''pakelti'' (maniske vos tik atplesus pakeli - kategoriskai atsisake ragauti sio ''kulinarijos sedevro'', nu dar tam itakos turejo ir tas, kad suris truputuka plaukiojo savose sultys). zodziu - po truputuka atsipjaunant ir ragaujant asmeniskai man visai skaniai eina.

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2010-04-09, 23:51 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 1569
Miestas: NL
Zwerakas rašė:
o siaip mozarella dazniausiai vartoju. tiesa lietuviska suprastejusi nerealiai per metus laiko, kazkokia isdziuvusi pasitaiko. plius dar ir ne visose parduotuvese. dideliais gabaliukais neskani, vidutiniais ne visur buna, o mini-mozarellos tai va cia kaifas...


Šiaip LT nebūna tikros mozarellos, nes ji turi šviežia būti, o supermarketinė būna palyginus guminė. Plius gera mozarella daroma iš azijinio buivolo karvės pieno - vat tokio tai padaro: http://en.wikipedia.org/wiki/Water_Buffalo . Šiaip skonis gerokai skiriasi nuo supermarketinės, skūrelė būna tokia minkšta ir grietininga - žodžiu reikia paragauti, bet paskui paprastos mozarellos nebesinori, nes sužiedėjus atrodo. x)

Šiaip dar ir įvairūs čedarai (cheddar) sūriai skanu. Įdomu dar ir tai kad pvz. olandiškose sūrio parduotuvėse, sūriai laikomi ne šaldytuvuose o tiesiog lentynose, užtenka vaškinio kailiuko.

_________________
Life sucks and then you die.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 55 pranešimai(ų) ]  «  1, 2, 3, 4  »


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: MSN [Bot] ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron