Dangus Forums
http://www.dangus.net/forumas/

OLAUS GURMANAI siaučia
http://www.dangus.net/forumas/viewtopic.php?f=23&t=593
Puslapis 1189

Autorius:  liudas [ 2005-11-18, 22:05 ]
Pranešimo tema: 

Šiaip buvo ir kitokių bandymų alų sumaišyt su medum ar su vyšniom, ar su vanile, bet mano nuomone nieko gero neišeina iš to. Čia kaip obuolių skonio džiovinti ananasai, nei tas nei tas tada nesigauna, na visai nesamonė. Nepatinka man visokie tokie eksperimentiniai alūs, Jei nori alaus, perki alų, jei nori šokolado - tai šokoladą, jau geriau tada paprastą alų šokoladu užkast...

Autorius:  Skrandis [ 2005-11-21, 10:12 ]
Pranešimo tema: 

ROOTS rašė:
Geriau pas mus atsirastu daugiau nestipraus tamsaus alaus

ir vėl hornas gali tau pasiūlyti tamsų Horn Light.
"Tamsus HORN Light – pirmas lietuviškas lengvas tamsus alus. Jis švelnus lyg pavasario vėjas, lengvas lyg šaltinio čiurlenimas, aksominis lyg vasaros naktis. Šis alus skirtas žmonėms, turintiems individualų skonį, ieškantiems išskirtinių pojūčių bei norintiems išsiskirti iš kitų.

Tamsus HORN Light stiprumas tik 4,2 proc. Jis priskiriamas tamsaus ir lengvo alaus kategorijai. Šis alus išsiskiria mažu alkoholio kiekiu bei maloniu apynių ir karamelinio salyklo kartumo jutimu, suteikiančiu šiam alui išskirtinumą Lietuviško alaus rinkoje. Jis neturi tamsiam alui būdingo“klampumo“, todėl yra gaivus ir lengvai geriamas. "

švelnus yg pavasario vėjas :]]]

Autorius:  liudas [ 2005-11-21, 10:30 ]
Pranešimo tema: 

Gal tamta esat sio produkto reklamos agentas, kad jau taip poetiskai parekomendvot... :)))

Autorius:  Skrandis [ 2005-11-21, 10:36 ]
Pranešimo tema: 

gaila, bet aš negabus taip poetiškai kalbėt....

Autorius:  QQ [ 2005-11-21, 10:53 ]
Pranešimo tema: 

O vat aš burbtelsiu, jog tamsus Horn Light vienas mano mėgstamiausių šiuo metu...:)

Autorius:  ROOTS [ 2005-11-23, 20:22 ]
Pranešimo tema: 

ne toks tas hornas koks turetu but tamsus alus :)
latviai turi tokio, lietuviai ne
pvz samsono tamsus labai gardus :)
is latvisku tai Rigas tumsais

Autorius:  Demonic [ 2005-11-27, 01:36 ]
Pranešimo tema: 

Che, dar net pamatyti jo nespėjau - išvariau dabar trauktinę iš lietuviškų vynuogių, tai ir alaus nereikia. ;] Šiandie bare lyg nujausdamas pažiūrėjau į tauresnių gėrimų sarašą ir radau absentą francūzką kažkokį, tokių tamsiai žalių mėtinių [raminamųjų] saldainių skonio. 70% stiprumo. Tai draugė prasitarė, kad ji dirba kažkokiam taške, kuris ir tiekia tą absentą - po blatu gali už kokius 50 lt [tikroji kaina 70] gauti. Žodžiu, šauniai ragavom ir kartojom - merginos neatsiliko. Juokingiausia, kad buvom pirmieji tame kabake, kurie gryną gėrėm - kiti skiesdavo su vandeniu santykiu 1/10. Siaubas, kam tada jį išvis pirkt?

Autorius:  ugn [ 2005-11-27, 12:33 ]
Pranešimo tema: 

Demonic rašė:
Juokingiausia, kad buvom pirmieji tame kabake, kurie gryną gėrėm - kiti skiesdavo su vandeniu santykiu 1/10. Siaubas, kam tada jį išvis pirkt?

1:10 gal ne geriausias mixas, bet išties, absentą visai gerai yra skiesti (lediniu vandeniu, tada nuo anyžių pasidaro baltas :) - yra daug skirtingų jo gėrimo būdų. visgi 70% susipilant keletą kartų smagiai nudegina gerklę... :)) ir tai berods vadinama čekišku gėrimo būdu.

beje, absento tema prie Kunigundos...
kaip ten su tujono kiekiu tam butely už 50 Lt? :))

Autorius:  djalex [ 2005-11-28, 10:01 ]
Pranešimo tema: 

sventem nubidzensiu su bambaliu 5 lt tusciu iki kauno alaus daryklos ir paprasysiu man nuo vamzdzio iki filtro ileist, gyvo, tuomet ir sventes bus skalsesnes.

Autorius:  djalex [ 2005-11-28, 10:07 ]
Pranešimo tema: 

pas vokiecius sventinio stalo alus atrodo buna dauguma atveju balts arba kvietinis.

Autorius:  McKaras [ 2005-11-28, 12:52 ]
Pranešimo tema: 

Cituoti:
skiesdavo su vandeniu santykiu 1/10


na realiai tai reik 1/3 santykiu skiest :)

Cituoti:
radau absentą francūzką kažkokį, tokių tamsiai žalių mėtinių [raminamųjų] saldainių skonio. 70% stiprumo


kiek teko girdet, prancuzijoj net 10mg tujono absente yra tabu. visas prancuzu absentas, vien skonis be poveikio :) bet uztat pabala suva, fantastiskai...

Autorius:  Erja [ 2005-11-28, 12:59 ]
Pranešimo tema: 

McKaras rašė:

Cituoti:
radau absentą francūzką kažkokį, tokių tamsiai žalių mėtinių [raminamųjų] saldainių skonio. 70% stiprumo


kiek teko girdet, prancuzijoj net 10mg tujono absente yra tabu. visas prancuzu absentas, vien skonis be poveikio :) bet uztat pabala suva, fantastiskai...


pabąla, šuva ...:) ir vėl - "su balta pūga..." (sukasi galvoj visą rytą).
absento, deja, niekad neragavau - bet paguodai šiandien turiu anyžinių saldainių iš Prancūzijos (lauktuvių gavau, labai gražioje retro stiliaus ovalinėje dėžutėje su pastoraline scena:) )

Autorius:  ROOTS [ 2005-11-28, 20:02 ]
Pranešimo tema: 

o man rakija ir graziau, ir skaniau pabala :)))

Autorius:  Andraika [ 2005-11-28, 20:49 ]
Pranešimo tema: 

Gurmanai ble :) Pykšteli stiklinę tradicinės ir spakaina :)

P.S. Kažkada pagal super-puper receptą pats dariau absentą. Brandinau cielus metus. Geras gavosi- ne vienąkart padėdavo atsikratyt per ilgai užsisėdėjusių sugėrovų- stikliuką pyst- pro duris kibildinkšt.. Bjaurybė gavosi kaip reta.

Autorius:  djalex [ 2005-11-28, 20:53 ]
Pranešimo tema: 

supili samanele i azuoline statinaite ir laikai 2 metus. toliau nepasakosiu ....

Autorius:  argonas [ 2005-12-01, 12:50 ]
Pranešimo tema: 

Vakar ragavau Švyturio "Deginto" alaus. Skonis panašus į šokoladinį porterį tik silpnesnis ir nesaldus. Jo galima truputį daugiau išgerti, nei šokoladinio, bet ilgam gėrimui netinka.

Puslapis 1189 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/