Dangus Forums
http://www.dangus.net/forumas/

Virtuvės stebuklai
http://www.dangus.net/forumas/viewtopic.php?f=23&t=663
Puslapis 813

Autorius:  Andraika [ 2009-01-25, 13:23 ]
Pranešimo tema: 

ee.. kas tie silkes barsciai? kaip tik galvoju, kad reik is backos silkiu issizvejot ir misliju, ka cia pasitiekus :)

Autorius:  dewlinaz [ 2009-01-25, 13:54 ]
Pranešimo tema: 

va: http://nemunas.livejournal.com/745.html

Ir barščių ten nėra. :] a va Tauragėj tai į cebulynę dar burokų prikrauna ir acto (lyg) nėra arba jo labai mažai.

Beje, jei jau darysi, nepersistenk su actu, bo po to labai gerklę graužia ir skonio jokio nebelieka.

Autorius:  Andraika [ 2009-01-25, 14:42 ]
Pranešimo tema: 

mmm, kaip skaniai isrodo, dekui !!!

Autorius:  Banginis [ 2009-02-01, 13:48 ]
Pranešimo tema: 

Ragavau tikra PAELLA, tokis maistas is ryziu ir juros gerybiu, gan labai skanu (nepalyginsi su tuo, ka perki uzsaldyta markete, paskui bandai namuose keptuveje pasisyldyti). Uzsigeriau kazkokiu ispansku alaumi - kurio ne pavadinimo nepamenu, ale alaus fignia buvo.

Autorius:  Maiden [ 2009-02-03, 14:26 ]
Pranešimo tema: 

Gal žinote kokių skanių blynų receptų? :}} esu tiesiog pamišusi blynų megėja :D bet nerandu nieko labai skanaus

Autorius:  Andraika [ 2009-02-03, 14:54 ]
Pranešimo tema: 

man asmeniškai skaniausi blynai tai kai iškepi didelį per visą keptuvę, tada įvynioji dešrelę ir pakepi orkaitėj su užbarstytu sūriu :)

Autorius:  weirdla [ 2009-02-03, 15:29 ]
Pranešimo tema: 

vietoj desreles ir surio galima raudonuju ikru pribert ir sviesto. ir maxnut' stopke vodkes. vuala : uzgavenes po-russki. tik va ikrai sukos nepapigiai

Autorius:  dewlinaz [ 2009-02-03, 15:41 ]
Pranešimo tema: 

Geriausi blynai: tarkuotos bulvės, kiaušinis, svogūnai/česnakai, druska, krapai ir vuolia. :) dar gietinės ir alaus reikia. O tada barake šventė.

Autorius:  Paulešas [ 2009-02-03, 15:50 ]
Pranešimo tema: 

Aš labiausiai "popsovus" miltinius mėgstu, su obuoliais/bananais. Atsiėdžiau tų žemaitiškų bulbinių per amželį ;-D

Autorius:  Andraika [ 2009-03-07, 12:21 ]
Pranešimo tema: 

Čekiste, kad danai gyvena geriau- tai dar nereiškia, kad reik visą sugedusį maistą eksportuot nabagam švedam :)
vakar parduotuvėj akis užkliuvo už nematyto brandinto daniško sūrio- pavadinimo tiksliai neatkursiu, jau konteinery- esu mėgėjas įvairių pelėsinių ir panašiai, tai kaptelėjau ir šį, kaip buvo etiketėj "ekstra ilgai brandintą" gammledanską sūrį (kaip durnius, pusę kg)- kiek įtarimą kėlė tai, kad sūris vakuuminiam įpakavime beigi plaukioja tokiose...mmm...srutelėse.
Tai šįryt atsidarau tą įpakavimą- pirma- aitrus dvokas į nosį- kur kas šlykštesnis, negu kitų sūrių- žmona automatiškai pasirenka kitą pusrytinį meniu- ba dvokia kaip sugedusio pieno primirkus ir parauginta mazgotė. Aš stoiškai bandau apiplaut ir atsiriekt testinę ripką- įsidedu burnon ir... tekinas į tualetą. Skonis- lygiai toks koks kvapas. Pasirodo, kažkoks ten "brandintas" (skaityk-pūdytas) varškės sūris, plaukiojantis savo srutose. Iki dabar dvokia virtuvė, nors kožną lašą ščyrai išvaliau. Jei bogu, baisiau už surstriomingą. ką jūs ten sau galvojat??? :)

Autorius:  Banginis [ 2009-03-07, 13:53 ]
Pranešimo tema: 

Ziuriu Andraika, kartais uzsirauni ant ''brandziu'' virtuves sedevru. Kada cia rasei apie ''islaikyta'' ryklio konserva.

Autorius:  Andraika [ 2009-03-07, 16:00 ]
Pranešimo tema: 

tas, blemba, gėlytės :)
teko silkučių pūdytų abiem žandais kapot ir dar pasiprašyt.
o vat sūris... brrr...
specialiai nuvažiavau padabot pavadinimo- tai danbo extra lagrat.
pagooglinus radau forume, kad kvapas ir skonis primena sugedusį prakaitą. Gana taiklus, sakyč, apibūdijimas..

Autorius:  Andraika [ 2009-04-05, 23:06 ]
Pranešimo tema: 

ogi visai netikėtai teko ant griliaus keptis... banginį!
mėsa tamsi, beveik juoda, labai trapi, pakepus nedaug primena labai švelnią avieną su šprotų pašteto prieskoniu- kožnai dienai tai nia, ale pasmaguriaut galiu parekomenduot, jei pasitaikys proga. Net pasigooglinau, kiek sveria banginiai- tai jopšikmat, iki 150 tonų- nukalei vieną ir spakaina visam gyvenimui :)

Autorius:  Banginis [ 2009-04-06, 01:04 ]
Pranešimo tema: 

Nu va..... Beje kur tokios mesytes isitaisei? (speju, pats nepasigavai)
As cia vakar irgi griliavau. Kepiau elnio saslykus uzmarinuotus kecupo ir medaus marinate. Mesa panasi i jautiena nors skonis ir kvapas (ypatingai kvapas) primena aviena.

Autorius:  Andraika [ 2009-04-06, 08:26 ]
Pranešimo tema: 

čia užfundijo draugas iš Norvegijos. užsisakiau ryklio sekančiam kartui, jei nepavyks čia pačiam susižvejot. Beje, elniena Airijoj turbūt importuojama, ba jum ten su miškais sunkiai?

Autorius:  Banginis [ 2009-04-06, 08:35 ]
Pranešimo tema: 

Elniena vietine.

Puslapis 813 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/