Dangus Forums
http://www.dangus.net/forumas/

Virtuvės stebuklai
http://www.dangus.net/forumas/viewtopic.php?f=23&t=663
Puslapis 213

Autorius:  argonas [ 2006-01-09, 11:50 ]
Pranešimo tema: 

Lietuvoje dar ruošią žuvį taip. Su visomis žarnomis ir galvomis pasūdo ir palaiko. Tada šiltoje patalpoje pakabina aukštyn galva džiūti, po to žemyn galva ir tada valgo. Smarvė, kai pradeda grobus išiminėti, nereali. Dažniausiai taip ruošiami žiobriai.

Autorius:  Andraika [ 2006-01-09, 11:57 ]
Pranešimo tema: 

Mda. O žinai pūdyto ryklio true gamybos receptą Norvegijoj?.. Iš senų senovės dar praktikuojamas retais atvejais ir yra baisus delikatesas- žmonėm kažkaip reikėdavo užsikonservuot mėsos ilgesniam laikui be chemikalų, bo neturėjo- tai žvejai tą ryklį laidodavo 4 metrų gylio duobėje irgi 4 menesiams ir prieš užkasdami visi draugiškai nusičiurkšdavo ant jo :)). Bo amoniakas turi kažko ten koservuojančio- dezinfekuojančio :)
Pasakojo draugas iš Oslo- pas kolegą daktarą atvyko kažkokia dama iš užusienio- tai anas ją pasikvietė į kažkokį prabangų restoraną ir užsakė šito patiekalo, katras skaitėsi meniu pažiba. Ir stipriai įsižeidė, kai ana atsisakė valgyt :)))

Autorius:  ugn [ 2006-01-09, 12:11 ]
Pranešimo tema: 

teko girdėt, kad ir Lietuvoj parduodama tokia kava, kurios pupeles bezdžionikės jau buvo prarijusios ir, taip sakant, per savo bio sistemą perleidusios. iš Š krūvelių tos pupelės išrankiotos ir parduodamos kaip neregėtas gardumynas. gal kas ragavot?

Autorius:  Andraika [ 2006-01-09, 12:44 ]
Pranešimo tema: 

girdėjau, kad tokia yra. baisus delikatesas ir baisiai brungi. Ale paragaut kaži ar ryžčiausi :). O ir šiaip kavos nemėgėjas. Jei kam įdomu- už pusę kainos galiu per savo biosistemą praleist :). Vis giminingi gyviai esam :) Tik išsirankiot jau patiem reiks. Savitarna, tskant.

Autorius:  djalex [ 2006-01-09, 13:48 ]
Pranešimo tema: 

kazkada baisioj salyje islandijoj vienoj tak kazkokioj vietoj buvo apgultis, tuomet tos apgulties metu islandai turejo rykli, reikejo kazkaip ji issaugoti, tada jie apdejo kazkokiais reikalais ir vejyje laike, ryklys prapuvo, bet tokioj konsistencijoj, kad zmones gali valgyt. taigi islandijoj dabar ryklys delikatesas, visur ji dovanoja, vaisina, garbingus svecius sutinka :)

Autorius:  Banginis [ 2006-01-09, 21:00 ]
Pranešimo tema: 

Matai, apipuves ryklys - krutas gardumynas, o as galvojau, kad tik ryklio pelekas valgomas...

Autorius:  Erja [ 2006-01-10, 07:51 ]
Pranešimo tema: 

šiandien per rytinę TV laidą antrųdien demonstruoja, kaip pasigamint australietiškus patiekalus. šiandienos meniu - australietiškas jautienos didkepsnis. su moliuskais ir... baravykais. kažkodėl man tie baravykai su Australija - na, niekaip nesisieja... :)

Autorius:  cho [ 2006-01-10, 14:30 ]
Pranešimo tema: 

va vakar buvau naujajam kabakėly...Stars.islandijos gtvėj
Tai ten prie alalio tokį gardumyną duoda!!!
Sūris sako, bet rudas matyt kepintas ir lABAI Aštrus...!!
Alus maukiasi su gardėsiu trigubai greičiau ir skaniau...;o)

Autorius:  McKaras [ 2006-01-10, 15:40 ]
Pranešimo tema: 

Cituoti:
vadinasi jis "surströming"


oj, oj oj, oj... :) Brighter Death Now viename klube Vokietijoje koncertuodami, stai tokia issiputusia skardine sou metu atidare... sale akimirksniu istustejo :) sako tas kvapas taip parastai neisivedina :)

verdamas ryklys irgi ne pasaka... jei kas ji gamintu senamiestyje, manau zveryno gyventojai tai is karto suprastu :)

Autorius:  Andraika [ 2006-01-10, 15:43 ]
Pranešimo tema: 

vienai pilietei to puvėsio į tapkę buvo įkritę- sakė, apie 3 mėn. kvapas jautėsi...

Autorius:  Sauma [ 2006-01-12, 22:51 ]
Pranešimo tema: 

hmm,o aš esu gavusi lauktuvių tokio norvegiško sūrio - sakė, norvegai be jo nė dienos negali. Keistas tokis - fermentinis/sūrus/šokoladinis. Nei smirdi, nei skanus, nei ką aš žinau..Bet smagiausia, kad jis šaldytuve du mėnesius neuždengtas pragulėjo ir absoliučiai nepakito:))

Autorius:  Andraika [ 2006-01-12, 22:56 ]
Pranešimo tema: 

ten ožkų sūris!!! Labai skanus. pas mumi šaldytuve dabar irgi guli. Bet kinta- mažėja :)

Autorius:  Sauma [ 2006-01-12, 22:58 ]
Pranešimo tema: 

na, čia offtopic, bet irgi stebuklas:))
prieš kelias dienas kaimynė savo sandėliuke rado butelį konjako, kurį buvo pirkusi 1978 metais, pasidėjus ir užmiršus:) armėniškas berods, butelio stilius, kamštis ir etiketė - geriausių sovietinių tradicijų, o jau skonis...pasaka. best ever ko tik esu ragavus iš stiprių:)

Autorius:  Erja [ 2006-01-13, 11:55 ]
Pranešimo tema: 

Sauma rašė:
hmm,o aš esu gavusi lauktuvių tokio norvegiško sūrio - fermentinis/sūrus/šokoladinis.


panašaus sūrio esu ragavusi svečiuose - irgi lauktuvių iš Norvegijos gauto. plonais tokiais lapeliais suskirstytas.
svečių-ragautojų nuomonės kardinaliai pasidalijo (panašiai kaip forume - apie šokoladinį porterį): vieniems - jėga, kitiems - brrrr:(

Autorius:  Andraika [ 2006-01-13, 12:04 ]
Pranešimo tema: 

nu labai intensyvus jo skonis- daug nesuvalgysi. Kaži, o Lietuvoj jau yra saldymedžio saldainių- čia jie labai populiarūs- tokie juodi guminukai, išvolioti druskoj- kiti dar su amoniako užtaisu burnoj sprogsta- daug kas žiaugčioja nuo jų, o man tai niam. mugurkt.

Autorius:  Sauma [ 2006-01-13, 14:58 ]
Pranešimo tema: 

kalbant apie saldainius, tai esu gavus lauktuvių kiniškų karamelių: rožinės tokios, išvaizda visai tokia kaip mūsiškių, saldžios..kol neprieini iki įdaro, kuris sūrus kaip kaži kas. Tada mane apšvietė, kad tas įdaras - tai kažkokių moliuskų tyrelė..

Puslapis 213 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/