Dangus Forums
http://www.dangus.net/forumas/

Virtuvės stebuklai
http://www.dangus.net/forumas/viewtopic.php?f=23&t=663
Puslapis 713

Autorius:  cekistas [ 2007-11-07, 13:55 ]
Pranešimo tema: 

Bekeliaudami po Kambodza viena vakara praleidom prie lauzo su Phnom-Penh'io studenciokais. Tai pasirodo, musu desreliu analogas Kambodzoj yra ant lauzo keptos gyvates, kalmarai ir kitokios juros baisybes. Skonis? Nu toks...Gyvate tai saldi. Bet kaip jie kemsa tai su ryziais...Paragavau ir tokio tradicinio gerimo, kai ryziai uzpilami vandeniniu ir po valandos gaunasi giros analogas: mazdaug taip
Tiesa sakant, ne apie tai.
Stai vienas biciulis pasakojo, kaip jis vienoje Altajaus uzeigu su vietiniais palydovais uzsisake tradicini patiekala nesuprantamu pavadinimu ir jam atnese, kaip cia tiksliau pasakius...keptus arklio vidurius. Jei kam tai nesuprantama, tai yra ir labai trumpas lietuviskas zodis. Sake, labai blogas jausmas. Isivaizduoju, kai nevalgyt negali, ir valgyt irgi negali :)
Po visos sios istorijos as labai atsargiai ziuriu i klajokliu tautu virtuve. Nes suvartoja jie viska - iki ragu ir nagu.

Autorius:  Banginis [ 2007-11-16, 00:30 ]
Pranešimo tema: 

Truputis ''egzotikos''
http://ziza.ru/2007/06/09/kushat_podano_8_foto.html

Autorius:  Deuxmortim [ 2007-11-16, 00:42 ]
Pranešimo tema: 

Banginis rašė:


Hmm, egzotika egzotikai, bet prikišta čia CS2 ar 3 ranka:)

Autorius:  Banginis [ 2007-11-29, 20:04 ]
Pranešimo tema: 

Varliaedziai
http://ziza.ru/2007/11/29/dlja_ljubitel ... video.html

Autorius:  weirdla [ 2007-11-30, 17:26 ]
Pranešimo tema: 

gruzijoj pirma karta gyvenime teko valgyti kastonus. galima zalius ir kiek pavirtus esti. zali labiau patiko, nes primena lazdynu riesutu skoni, virti kaip kokia tai saldi pupu kose.

Autorius:  cekistas [ 2007-11-30, 18:08 ]
Pranešimo tema: 

Is atsiminimu serijos. Vienam Kambodzos mieste buvom pasisamde toki tipa su motorbike'u, kuriuo trise sen bei ten ir vazinejom. Sustojom tokioj uzeigelej pietu. Sakom - "na, vyras, kaposi kartu?" O tas raukosi, atseit, adaptuotas maistelis, tokio nevalgau. Tai mes ji uz pakarpos - anuka, broliukas, vezi, kur tikra autentiska kmeru virtuve. Tai tas veikejas mus i turgu nutempe. Tiek jau to, vistiek turguose viskas perkama, gal ir valgoma, pagalvojau. Bet kai i lekste pridejo kazkokiu smailiu kaulu ir neisivaizduojamu organu, tai abejoniu praktiskai neliko - tai geriau nei fidzinai. Vienintelis nepriekaistingas produktas - ryziai, bet tie ir su alum gerklej strigo, nes apie kojas po dulkes trynesi kazkoks lopais isplikes suo. Bet visiskai neitiketina, kad kmerai salimais kuo ramiausiai krimto tuos kaulelius. Galiu daryt prielaida, kad toje salyje valgyt labiau norisi. Nors aisku, vairuotoju virtuve - tai visur stebuklas.

Autorius:  Banginis [ 2007-12-24, 19:19 ]
Pranešimo tema: 

Kaip namie pasigaminti susi
http://ziza.ru/2007/12/24/kak_prigotovi ... tekst.html

Autorius:  Banginis [ 2008-02-13, 19:58 ]
Pranešimo tema: 

Gal siksnosparniu sriubytes?
http://ziza.ru/2008/02/13/ochen_vkusnyj ... _foto.html

Autorius:  Zwerakas [ 2008-03-13, 23:49 ]
Pranešimo tema: 

cia wechno-golodnym-studentam :))))
http://www.bowling.lt/start.php?kalba=l ... sonkauliai
gera akcija. reiktu isbandyt...

Autorius:  Banginis [ 2008-03-24, 14:47 ]
Pranešimo tema: 

Vakar namie pabandziau pasigaminti suri. Ir ka gi? Gavosi. Neblogai. Del skonio iberiau truputelaiti knymu. Is dvieju litru galima pasidaryti nebloga. Galima daryti ir didesni, bet kaip pirmas gerai sueis ir toks.

Autorius:  Banginis [ 2008-05-17, 11:26 ]
Pranešimo tema: 

Truputukas kitaiskos virtuves:
http://ziza.ru/2008/05/16/poezdka_v_kitajj.html

Autorius:  Banginis [ 2009-01-09, 21:49 ]
Pranešimo tema: 

Iskilo tokis kalusimelis: kaip labai skaniai paruosti upeteki?

Autorius:  Andraika [ 2009-01-09, 22:16 ]
Pranešimo tema: 

aš tiesiog patroškinčiau folijoj su tradiciniais prieskonėliais plius bulbikės su morkikėm. Geras daiktas skanus pats iš savęs.

Autorius:  Sneikus [ 2009-01-09, 23:40 ]
Pranešimo tema: 

Visa tai, ką Andraika paminėjo užpilk tokiu padažu: pakepini aliejuje smulkiai supjaustytą svogūną, įdedi 2-3 šaukštus miltų, kai miltai paruduoja supili karštame vandenyje ištirpintą sultinio kubelį, supili pakelį grietinėlės, sudedi nuluptą ir smulkiai supjaustytą ir sutrintą citriną (arba pusę) su visom sultim. Skiedi viską karštu virintu vandeniu iki norimo tirštumo. Užvirini. Pili ant folijoj kepto upėtakio. :)

Autorius:  Oriza [ 2009-01-21, 19:06 ]
Pranešimo tema: 

Banginis rašė:
Iskilo tokis kalusimelis: kaip labai skaniai paruosti upeteki?

Apibarstyt druska ir pipirais. I pilva prikist zoliu (bazilikas, petrazole..), pora grezineliu citrinos, maza gabaliuka sviesto. Suvyniot i folija. 180C orkaitej apie 20 min (vidutiniskam upetakiui).

Autorius:  dewlinaz [ 2009-01-24, 13:15 ]
Pranešimo tema: 

cho rašė:
o silkės šaltus barščius kas ragavo?
Be rods žemaitiškas patiekalas...


cibulynė (cebulynė). beje, spėju, kad čia ne šiaurinėj Žemaitijos daly tokius valgei, bo pas mane (Telšiuos, Skuode) barščiai nededami.

Puslapis 713 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/