Dangus Forums

United Tribes of Baltica

* DUK    * Ieškoti  * Registruotis * Prisijungti 

Dabar yra 2020-01-21, 15:45




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 205 pranešimai(ų) ]  «  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  »
Autorius Pranešimas

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-04-29, 21:41 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2726
Miestas: Antakalnis
geriausiai tiesiai is kakliuko tik isejus is parduotuves :)

_________________
www.beertourism.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-04-29, 22:09 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
tai geriau parduotuvėj- nereiks nė mokėt.

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-04-29, 22:30 

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 38
Miestas: Vilnius
Cituoti:
ne absentas, šiaip kažkas su anyžiais :)


O tu tikras, kad zinai koks turi buti absentas, jeigu nezinai, kaip jis geriamas?

Cituoti:
jo kokia gėrimo kultūra yra ar tiesiog makt iš stopkės ir vsio?..


Siaip apie tai kaip gerti absenta cia yra daug rasyta, paskaityk ankstesnius lapus idemiau. Jeigu nori oficialios info, ziurek wikipedija: lt.wikipedia.org/wiki/Absentas
arba:
Rusu kalba: http://absintheclub.ru/
Anglu kalba: http://www.feeverte.net
Vokieciu kalba: http://www.absinth-guide.de

_________________
Берегите время... Оно вам еще понадобится


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-04-29, 22:39 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Che, radau vartojimo absento vartojimo budus.

Geriausiai žinomi trys absento vartojimo būdai:

Tradicinis (prancūziškasis)
imama taurelė, įpilama absento, ant taurelės padedama šakutė (desertinė arba speciali absento), ant jos – gabalėlis cukraus. Ant cukraus lašinamas šaltas vanduo, kol gėrimas praskiedžiamas santykiu 3:1 arba 5:1. Absentui maišantis su vandeniu, anyžiuose esančios medžiagos suteikia gėrimui balkšvą, silpnai švytintį (opalescuojantį) atspalvį. Kai kurie absento gamintojai rekomenduoja cukraus nenaudoti, tačiau vandens pilti būtina.
Čekiškasis
šis būdas populiarus ir Lietuvoje – į taurelę įpilama absento, imamas kavos (ne arbatinis) šaukštelis, juo pasemiama truputis cukraus, kuris suvilgomas absente. Cukrus padegamas, palaukiama, kol jis pilnai išsilydys, tada, dar degantis, išmaišomas absente. Užsidegęs absentas praskiedžiamas, jį užgesinant, vandeniu. Tokiu būdu irgi susidaro žalsvos spalvos gėrimas.
Rusiškasis
absentas atšaldomas maždaug iki žemesnės, nei 0 laipsnių temperatūros, geriamas grynas, užkandant citrina.

Rusai nebutu rusais....

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-04-29, 22:50 

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 38
Miestas: Vilnius
----
30 gr. absento (geriausias rauduonas)
75-100 gr. sicilietisko aplesino sulciu (raudono apelsino).

gaunasi lengvas ir gan gaivus pavasarins gerimas)
----
50 gr. absento
50 gr. citrinos sulciu
100 gr. energetinio gerimo Red Bull

viskas supilama i martinio taure + 2-3 kubeliai ledo + šiaudelis.
----
shoot drink'as

10 gr. absento
20 gr. džino
10 gr. vermuto dry
10 gr. citrinos sulcių
2 dash'ai granatų sirupo Grenadine

kokteiliu bokalas + šeikeris.

visus komponentus supili i šeikeri, sukratyti (su ledu) ir nukoštii i bokala
----
Juodas su kola:
40-100 g kolos
10 g juodo absento
Geriausias atšaldytas arba su ledo kubelias.
----
Žalias su vandienių ir cukrumi degintas (arba nedegintas):
40 g vandens
10 g absento
1 kubelis cukraus
Pro cukru pilamas absentas, jis (cukrus) padeginamas, susidarius
karamelei, gesinama švarių vadienių. Bukite atsargus su atvira ugnimi.
Jeigu nedeginama: vanduo pilamas pro cukrų, jį tirpinant, veliau
supilamas absentas. Rusiškas budas: cukrus tirpinamas atskiroje
stiklineje, veliau sumaišoma su absentų.
----
- 50 gr. absento
- 30-150 gr. Šviežių citrinos sulčių
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
Absentas gerai dera su citrusinemis sultimis.
---
- 5-50 gr. absento
- 50 gr. šompano
Galimas ir kitas putuojantis gerimas, bet nuo jo labai greitai svaigstoma.
---
- 40 gr. absento
- 100 gr. ledų
- 300 gr. sulčių (citrusinių)
- didelis bokalas
- plaktuvas
Absentas duoda įdomų skonį ledams. Ir mažas jo kiekis pagerina kokteilio skonį.
---
- 1/2 absento
- 1/2 brendi
- didelis bokalas
- šeikeris
- keli ledo kubeliai
---
- 50 gr. absento
- 100 gr. obuolių sučių
---
Rusiškas gerimo budas:
30 g. absento atšaldyti iki 0 Celsijaus, išgerti vienų gurkšnių.

_________________
Берегите время... Оно вам еще понадобится


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-05-01, 13:01 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
Cituoti:
O tu tikras, kad zinai koks turi buti absentas

ne, neesu tikras, tiesiog neradau atitinkamo užrašo ant etiketės, plius įsivaizdavau, kad jis yra stipresnis, nei 45 laipsniai :)
anyway, gėrimėlis visai neblogas- primena vaikystėj duotus lašus nuo kosulio, kur močiutė krapydavo ant cukraus šaukštelio (net pats daba susimąsčiau, ką ji ten krapydavo)

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-05-01, 13:19 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 5523
legendini pertusina :)

_________________
...THEY switch me off, early in the morning...


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-05-01, 13:28 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
oj nene, pertusiną aš pamenu. ten kažas spiritinis stiprus buvo anyžių pagrindu- baltai-mėlynai-raudona etiketė buvo.

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-05-01, 13:36 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 1796
Miestas: Vilnius
jo, pertusino nereikia nei ant cukraus lašint, ir taip saldus gardus :).
o ten greičiausiai ir buvo kokie "Anyžiaus lašai nuo kosulio", spėju.


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-05-01, 13:55 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2158
Miestas: Vilnius
Pertusininis pakaitalas su laipsniais, butu zalios 999 :)

_________________
I need to do what I'm doing, or I'd probably suffocate in my own mind...
Freedom is just another word for VSE TEBIA POSLALI NAHUJ!


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-05-01, 15:20 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 1796
Miestas: Vilnius
ko gero, žaliosios devynerios dar saldesnės už pertusiną... bet nuo kosulio gal irgi gerai :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-05-01, 15:27 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
Cituoti:
o ten greičiausiai ir buvo kokie "Anyžiaus lašai nuo kosulio", spėju.

nu jo, būtų logiškiausia :)

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-05-01, 16:28 

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 38
Miestas: Vilnius
Cituoti:
praeidamas kaptelėjau Pernod bonką-


Cituoti:
neradau atitinkamo užrašo ant etiketės, plius įsivaizdavau, kad jis yra stipresnis, nei 45 laipsniai :)


Na siaip yra absentu 45%, net pasitaiko ir 30%. Nors, kad Pernod tokius gamintu neteko susidurti. Gal etikete galesi pacituoti? jau idomu tampa, ka tenai tokio buvai pirkes Pernod vardu.

_________________
Берегите время... Оно вам еще понадобится


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-05-01, 17:59 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
žalia bonka, kaip kad tarybinio rašalo, baltu užsukamu puslitriniu kamštuku, etiketė gana minimalistinė- 1805 metai, didelėm raidėm užrašyta PERNOD apačioj- paris ir viskas. Product of france dar.
užpakaly smulkiai suraityta, kad Henri-Louis Pernod buvo sukurtas 1805 ir tapo populiariausiu gėrimu Paryžiaus kavinėse. Žalias, įmetus leduką, bąla.
daugiau kaip ir nėr ką parašyt.
spiritum anise dar parašyta. Ir kad tiekt kambario temperatūros.

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-05-15, 12:02 

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 38
Miestas: Vilnius
Zinai, nesuradau, kas tai galejo buti, bet rodos, kad greiciausiai ne absentas.
Pabandyk, gal surasi Pernodo puslapyje ta gerimeli. Jei pavyks, atsiusk paveiksliuka: http://www.pernod.fr/uk/index_accueillirAll.htm

_________________
Берегите время... Оно вам еще понадобится


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-05-18, 19:26 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
http://www.pernod.fr/uk/animer/gamme/im ... pernod.gif
nagi va šitas :)

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 205 pranešimai(ų) ]  «  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  »


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 6 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: