Dangus Forums

United Tribes of Baltica

* DUK    * Ieškoti  * Registruotis * Prisijungti 

Dabar yra 2019-11-13, 15:27




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 142 pranešimai(ų) ]  «  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  »
Autorius Pranešimas

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-11-27, 21:18 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 1064
Cituoti:
indija-mosntru salis..o va girdejau yra tokiu astriu papriku, kad ruosiant patiekala povarai dedasi vienkartines pirstines kad nesudegintu odos.


aha, parvežiau lauktuvių tokių iš Londyno. Įdomiausia, kad visuose Tesco supermarketuose (kaip mūsų Maxima) tokių būna pirkt. Ir visur užrašyta, kad tik su pirštinėm.

Jei bus proga, tai nusipirkit Bird's Eye rūšies čili paprikėlių - vienos mažytės galvos užteks ilgam.

_________________
duzenos.lt - blogas apie tamsius, stiprius ir kreivus dalykus


Paskutinį kartą redagavo Kostra 2007-11-28, 12:42. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-11-28, 08:49 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2726
Miestas: Antakalnis
kolega is tuniso atveze rinkinuka vietos prieskoniu, tai galiu pasakyti, kad puse ju tik akiu dumimas turistas, prideda kazkokios beskones zoles, pora skirtingu pagal dezutes, o viduj tas pats. zodziu dursto ten turistus. tiesa yra pora geruliu is viso rinkinio...

_________________
www.beertourism.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-11-30, 17:29 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 4341
Miestas: vilnius / inbhir nis
o vat gruziniskos garstycios tai ugn patiktu. mums pusryciams kartu su sasiskom(kurios daug gardesnes nei dabartines lt) ir visokiom zakuskem tiekdavo. tai prisidejau pirma karta kaip uz tevyne ale po pirmo kasnio supratau kad klaida busiu padares-asaros is abieju akiu probili:) gal ir pas mus galima rasti kokiose maximuose etc panasiu? ne asaru, garstyciu

_________________
behold the death of all your beliefs


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-11-30, 17:40 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 1719
Miestas: Aalborg, DK
Cituoti:
jau tailandieciu maistas yra hardcore!

Sutinku. Tailandieciai garseja astumu. Del to mano kaime prie tailandieciu kioskelio niekados nebuna eiles.


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-01-17, 17:27 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 1064
Prisiruošiau galų gale Briusly pavalgyti. Nusipirkau Madraso viščiuko, nes buvo parašyta, kad gali prireikt gesintuvo. Bet jo tikrai neprireikė. Nelabai supratau, kas ten jau taip super aštru - vidutinio aštrumo net pagal lietuviškus standartus. Bet šiaip, tai panašu į tuos visus autentiškus (tiksliau indo-britiškus) karius, tik mėsos ir žalumynų babajai prideda tikrai žymiai daugiau :))

_________________
duzenos.lt - blogas apie tamsius, stiprius ir kreivus dalykus


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-07-25, 16:33 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
Cituoti:
čiliako "čili" sriuba ne iš švelniųjų,

Vaikams ta sriuba. nieko jau tokio astraus joje neizvelgiau.
Cituoti:
šiuo atveju, be abejo, naminis produktas rules! tik berods savi krienai ilgai aštrūs nesilaiko?

Zinoma naminiai krienai geriausi. Kas del astrumo ilgo laiko - pamenu mano mama visa laika darydavo krienus tik tam kartui. Beje, Irlandijoje radau tokiu krienu maisytu su majonezu - svelnokai astrus skonis toksai....
Cituoti:
tuo tarpu būnant čekijoj visokios indusų ir kitaicų parduotuvėlės su prieskoniais ir padažiukais buvo tikra atgaiva.

Butinai reikes isbandyti!
Cia kazkur pries pusantro menesio is Slovakijos gavau laiktuviu - stiklaineli namudiniu marinuotu HOT pipiriuku. Labai atsakingai dedant i salotas - skonis geras. Tik nereikia piknaudziauti ir per daug neprisideti.
http://img127.imagevenue.com/img.php?im ... 1085lo.JPG

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-07-25, 22:41 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 5477
Miestas: Varluvos kaimas
indijoje teko ragauti 3 patiekalu, kurie verte verkti, tai buvo paprasta darzoviu sriuba vietine, permatoma, beveik nieko nera, o astri velniskai, po to pomidorine tirsta sriuba, kuria suvalgiau maziuka induka su 2 litrais vandens, ir gatveje pirksta vista, kuri buvo super skani, bet ir super baisi, verkiau :)

_________________
as jus labai myliu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

senbuvis
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-07-26, 01:17 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 173
Miestas: Dusetos
bendradarbis inads ,senis toks,gal kokiu 60 metu kartais pavaishina zmonos gaminamomgerybem..........dazniausiai jie daro tokius a la snekus .....nu ta prasme padaro ish teshlos trikampiukus arba shiaip kokius vyniotinius ,i kuriuos sugruda darzoves(dazniausiai tai zirneliai,morkos ,bulves dar kazkas)ir prieskoniu iberia taip neblogai,............ir verda visa tai aliejuje.............ashtru nezmonishkai,nes tie prieskoniai net nespeja sutirpti isame kame.....ryji grynai prieskonius su darzovemis..........po to vandeni labai pradedi vertinti:)

_________________
Priesh ginkla-ginklu..............Neapykanta gimdo neapykanta...........


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-03-30, 10:47 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2539
Miestas: Nuo Pilėnų iki Pirėnų
Gaminom anądien kažkokį tailandietišką troškinį. Kaipo vieną iš rekomenduojamų ingredientų nusipirkom prancūzišką pipirų tyrę "Tables du monde". Prieš drebiant į puodą, paragavau "ant peilio galo": pasirodė pakankamai aštri, na bet pagalvojau, kad pusė arbatinio šaukštelio 4,5 litro viralo bus ne per daug. Kur tau! Spjaudėm liepsnom it kinietiški smakai :-). Dabar jau baisu kur ir benaudot, tad, jei kokiam "macnumo gurmanui" reikia, galiu vos praimtą 100 ml indelį atiduot už dyką ;-)

_________________
"...neapsimetinėji, klajūno menas tau nebėra svetimas..." (A.Debeljak)


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2010-11-02, 20:44 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
issivyriau siandien tokios labai atrios sriubytes. kur ankciau i 3 litru talpos puoda dedavau 3-4 eilinius cili pipirus (Dutch cili - pagal ''hierarchija'' paciame dugne), tai siandiena svystelejau pora pipirioku: Jalapeno ir Habanero. degina net skrandi. blin!
[img=http://img140.imagevenue.com/loc91/th_21694_DSC_0686_122_91lo.JPG]

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2010-11-03, 00:15 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
ee, ponaiti, rūko šitie pipirai :) pagal Skovilio skalę anie yra tik 200 000 - 300 000 aitrumo vienetų (matuojama pagal principą- lašas pipirų sulčių prieš tiek lašų vandens, kol nebesijaučia aitrumo), aš vis dar bandau daaugint, bet ryškiai per vėlai pasėjau Assam Bhut Jolokia su 1 001 304 Scoville Heat Units(SHUs), vienas yra, ale mažiukas ir veikiausiai nesubręs jau, reik per naujaką jau imt daigint, o sekančių metų projektas- Dorset Naga, siekiantis 1 600 000 SHU, na, šios daržovės jau naudojamos išimtinai antiteroristiniais tikslais, ale ko gi nepasigaminus macnesnio padažiuko? :)

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2010-11-03, 10:24 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2837
Miestas: Alytus-Kilkenny
tai, kad nenoriu savo skrandzio velniop isrukinti su tokiais branduoliniais padaziukais. pietums uztenka ir tokiu. laukiu is tamstos Dorset Naga pipiru paskaninto patiekalo atsiliepimu.

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2010-11-03, 11:13 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
http://www.youtube.com/watch?v=1tRq8ExAHzk
tai va kokie tie jūtūbiniai įspūdžiai :)

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2010-11-03, 11:52 

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 26
Miestas: Vilnius
Naudoju šitą gėrį, iš ebay'aus džiovintus siunčiuosi. Į didelį puodą įmetus pusę pipiro tikrai rimtas aštrumas yra garantuotas. Turi malonų saulėje vytintų pomidorų prieskonį. Aštrumo pobūdis labai skiriasi nuo įprasto čili - juntamas nuo pirmo šaukšto ir išlieka kurį laiką pavalgius. Labai gerai su visokiais pomidoriniais troškiniais ir sriubom.

Vienas linksmas nuotykis su jais: kartą į mano namus buvo užgriuvęs draugo bernvakaris ir kažkas sugalvojo nušvilpti kelias šito pipiro sėklas ir kažkam sugrūsti į cigaretę. Efektas buvo beveik lyg kas būtų iš gazavyko iššovęs - kosėjom ir verkėm draugiškai visi.


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2010-11-08, 22:04 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
panašu, kad visgi bus pora vaisiukų aštriųjų. O tik naudoji džiovintus ar esi daręs kokių padažų?..

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2010-11-10, 12:33 

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 26
Miestas: Vilnius
Na aš kartais tiesiog džiovintą į puodą įmetu, kartais į marinatus/padažus nuovirą pilu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 142 pranešimai(ų) ]  «  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  »


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: