Dangus Forums

United Tribes of Baltica

* DUK    * Ieškoti  * Registruotis * Prisijungti 

Dabar yra 2019-08-17, 23:15




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 62 pranešimai(ų) ]  «  1, 2, 3, 4  »
Autorius Pranešimas

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-01-31, 11:49 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 5523
po velnių! ir ten pidarsatus transliuoja!!! čia ką, bendra kabakų mada užsuotą fredį visur kur kišt?

_________________
...THEY switch me off, early in the morning...


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-01-31, 12:03 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 14228
Miestas: Vilnius
McKaras rašė:
po velnių! ir ten pidarsatus transliuoja!!! čia ką, bendra kabakų mada užsuotą fredį visur kur kišt?

na, vis geriau nei AC/DC... :)

_________________
kad tavy grausmas


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-01-31, 12:30 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 5523
na jau, geriau. acdc irgi dar ta šūduva.

_________________
...THEY switch me off, early in the morning...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-04-21, 14:58 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 81
Marciau, o kokios daugmaz pagardu proporcijos 5l girai varei, ta prasme kiek medaus varvolinai? Ir koki pakeli giros pacios milteliu naudojai?


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-04-21, 15:20 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 500
Miestas: gimęs Utenoje
Jou.

Na jei darau su koncentartu, (tuo "Klingu") tai medaus dedavau apie 300- 400 ml. Na nes jei cukraus sitkline eina ant triu litru, tai 5 litriam bambaliui +- 2. tad 400 ml. jei medaus biski gaila (brnagus jis juk), tai dek per puse medaus su cukrum; stikline to, stikline ano. Butinai dek razinu, kmynu, nes sie pagardai prideda skoniu ir kvapu berugdami. Tik is kart perspejimas, kad jei su Tiches bambaliu penkialitriu darysi, ty, ji po paros isrugimo, uzsukta desi gulsciai i saldytuva - beveik visada per sriegi nuo spaudimo iscirks siek tiek giros, ko pasekoje buna nepatentkinti namiskiai:) del suterlioto saldytuvo. Tad siulymas butu, po raugimo supilstyt i tris pusantro litro bambalius viska ir sandariai uzsukt. ir idet kas be ko i saldytuva.

Tai cia buvo su koncentratu Klingu. Ka as patariu darytis pradziai. Antras variantas - pure naturalus sausas giros misinys. Ji beje galima pasidaryt paciam visiskai paprastai, bet apie tai veliau. Sausas misinys, kuri pirkau yra is 15 km nuo Telsiu Vaisvienu kaimo. (nuoroda: http://www.lietuviskagira.lt/) Misini radau Telsiu Maximoj. Ir ka gi is jo irgi gavosi skani gira, visiskai naturali, nes ingridientai; smulkintas salyklas, duona ir mieles.

Dbr tesiant apie tikra namudine gryn savo gamybos gira... Kadangi is Vaisvienu kaimo misinio skaniai gavosi pasigamint gira, o paskaites ant pakelio to misinio sudeti, pamaciau, kad cia yra is vis zaprasto - nutariau pats pasigamint. Per Kaziuko muge nusipirkau taip vadinamu "Pakramtuku", ty maiseli karamelinio salyklo uz 4 ltl. Tada riekemis supjausciau duona, ir kaip patartas siam forume ja "padeginau" orkaitej iki juodumo. Sutarkavau. salykla sumaliau su prieskoniu smulkintuvu. Mieles pirkau is vieno pasirinkimo Maximoj, ty sausas birias smulkias. Pagal interyje rasta recepta i 5 litrus reik det 20 gramu mieliu. as gi dejau 10, nes tik viena pakeli uzsipirkau. Rugo jinai labai graziai, bet... Cia ir bus fintas. Gira PERRUGO. Ar tiesiog surugo tiesiogine prasme, ty pasidare rugsti, netinkama vartot. Viska dariau kaip su tuo misiniu is kaimo, bet, manau, taip gavos del to jog vanduo nebuvo virintas. O ne virinau, nes nu kur tiek isvirsi - penkias litras. ir dar atsaldyt tada reiks. Siaip keisciausia, kad su misiniu gavos pirktiniu, neperrugo su nevirintu vandeniu, o su savadarbiu - perrugo.

Tad kritus entuziazmui kol kas dbr vel gaminuos gira is Klingu koncentrato. Ir skanu, ir paprasta, ir sveika. Taciau ateiti dar tikrai bandysiu darytis is savo naturaliu produktu. Tik gal kas gali pasakyt TIKSLIAI kodel perrugo? Gal vis tik reikejo daugiau mieliu kaip pagal recepta parasyta, ty 20 vietoj 10? Ar apskritai mieles ne tos, o reik specialiu? Zodziu. :)

_________________
http://www.kult.lt/ - Sielos Kultūrizmas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-04-21, 23:56 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2836
Miestas: Alytus-Kilkenny
Cituoti:
O ne virinau, nes nu kur tiek isvirsi - penkias litras.

nu cia sustumei - NET 5 litrus! gi ne vonia vandens virti reikia

_________________
VORŲ BROLIAI MCC


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-10-18, 13:31 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 2726
Miestas: Antakalnis
Nacionalinio giros ringo 2011 rezultatai - www.alutinis.lt/ngr/

_________________
www.beertourism.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-10-18, 13:38 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 500
Miestas: gimęs Utenoje
ooo.

Gubernijos Duonos gira nepelnytai manrods zemokoj vietoj. bet cia skonio reikalas. Retro Gira, jo, labai nice. Perku vilniaus alaus kromeliuose ja. Dvaro Kvassai - neblogi, tik man kiek gal per vandeningi, per daug gazu. Smetonos Porterio kazkaip pernelyg auksta pozicija, nes bent man atrodo, kad cia tas pats produktas kaip ir Tenheiser Tamsi Gira tik, kad kita etikete. Na, ir galiausiai Smetoniska labai jau aukstai, nors man ten grynas birzgalelis. O Kaimiska Firmine Selitos tai patiko pirmus tris kartus. Po to ir skonis nebeidomus pasidare ir dar uzteko perskaityt ant etiketes sudeti - kaip ir Smetoniskoj - prideta visokiu "e" saldikliu ir pan...

_________________
http://www.kult.lt/ - Sielos Kultūrizmas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-10-18, 13:46 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
klausykit, susėdom čia kažkada su vokiečiu motociklistu Klaipėdos kaboke giros išlenkt nu ir labai jam patiko ir paklausė, kaip šitas gėrimas vadintųsi angliškai. eee... mykiau mykiau ir nieko neišmykiau. Ir padavėjos neišmykė :) Duonos gėrimas? ar yra koks angliškas žodis?..
parašiau ir susimąsčiau, ar neesu jau to čia klausęs :)

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re:
StandartinėParašytas: 2011-10-18, 13:47 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 500
Miestas: gimęs Utenoje
Zwerakas rašė:
yra giros visam pasauly. pvz jankiai ja "root beer" vadina...

_________________
http://www.kult.lt/ - Sielos Kultūrizmas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-10-18, 13:52 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 7236
Miestas: Munka Ljungby
root beer??? kaip tik škliankę tokio šūdo radau krautuvėj ir dar brangią- nusipirkau- o ten kažkoks imbierinis šūdas, su kažkokiom kakavom maišytas- teko išmest- nei alaus nei giros nebuvo nei užuominos :)

_________________
Vorai MC Nomads
avietynas


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-10-18, 13:55 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2005
Pranešimai: 5523
manau, kad idealiausiai tinka žodelis "KVASS" (ne todėl, kad SS gale). bent jau vokiečiai tai turėtų suprasti (vėl gi, ne todėl, kad SS).

rinkimų rezultatai nustebino, maniau, kad iki šiol geriausia Tauro gira. Dvaro kvasai skoniu nestebino. šiandien reikės Retro užragauti.

_________________
...THEY switch me off, early in the morning...


Paskutinį kartą redagavo McKaras 2011-10-18, 13:58. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-10-18, 13:56 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 500
Miestas: gimęs Utenoje
aha, teisingai.

As statuose kada buvau cia pries 6 metus, tai irgi nusipirkes buvau "root beer", tai jomajo, birzgalas. nei pedsako tikros giros ten. Kazkoks "dr pepper" pamodifikuotas. Na, bet atseit atitikmuo yra tas "root beer" pas juos...

_________________
http://www.kult.lt/ - Sielos Kultūrizmas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

senbuvis
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-10-26, 06:05 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2006
Pranešimai: 420
Neperseniausiai teko pasigaminti ne girą, bet pieno šampaną. Labai panašus principas į giros darymo, idealu jei naudojamas šaltinio vanduo.

Sudėtis

Pieno išrūgos (skiesti per pusę su vandeniu)
Sausos mielės
Razinos
Cukrus

Pieno išrūgas galima pasidaryti arba būna Stoties turgui netoli centrinio įėjimo, kur pardavinėja skanius sūrius ir pieno produktus, ten būna ir išrūgų : 1 litras - 1 litas.

Šiaip mielių galima ir nedėti, nes razinose taip pat yra mielių (vyno mielių), bet papildomai įdėjus sausų mielių išeina skanesnis ir stipresnis gėrimas.

_________________
palaimintas dusyk - dusyk laimingas!


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2011-10-26, 08:13 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 500
Miestas: gimęs Utenoje
Mhm, labai gardus sitas gerimas! Rimi "Vikis" skyriuje kartais vietoj giros prigriebiamas, paivairinimui:)

_________________
http://www.kult.lt/ - Sielos Kultūrizmas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

dziedas
 Pranešimo tema: Re: GIRA
StandartinėParašytas: 2012-01-01, 07:14 
Vartotojo avataras

Prisijungė: 2008
Pranešimai: 500
Miestas: gimęs Utenoje
Kučių ir naujamečiui stalui labai superiškai buvo atrasta nykštukinė "sodyboje" pagaminta gira. Užejus į turgelį. Už pusantro litro mokėjau 6 ltl ale kaip nemokėsi už etiketę su minetu užrašu "pagaminta Sandros Repšienės sodyboje."... :) Jei konkrfečiau tai Telšių rajonas, Žarėnų kaimas.

Gira tai klasikinio Duonos koncepto gerimas. Ty, duona, cukrus, vanduo, mieles. Bet kazkaip labai gardziai pagaminta, paskaiciuotai. Duona kaip reikalas padeginta, tai skonyje jaucias smagus karstelejimas. Bei tuo paciu ir solidumas. Cukraus - saldu, bet pats tas. Kaip ir priklauso su nuosedmos, bei data iki kada galima vartoti.

Et nu dbr svajone butu rast tokia kaimiska gira, kur ne vien duona butu su razinkom. ar tiesiog is extrakto. na daugiau paexperimentuota. kad ir labai idomu butu paragaut produkto su tikrais apyniais. Ten bl.ia.t ta Smiatonos Porterio su neva apyniais tai yra ne kas kita kaip Tenheiser Tamsioji gira, tik etikete kitokia ir tiek. Isdurineja mus pedikai.

Apskriatai tai kiek jau isragauta tai visos giros is esmes prakdtiskai labai panasios. Visos yra duonos giros su menkais ingridientu perskirstymais, kas visiskai yra boring. Bei beabejo visi naudoja ta pati koncentrata... O juk tiek yra tu receptu... kad ir is burokeliu gamint galima, ar pagardai visokie eina, tarkim krienai... vaje, tik spek idejas igyvendin, ju ne ieskot toli nereikia. O dbr vos ne visi is to pacio koncentrato varo produkta ir vsio.

Gira: truputis istorijos ir 37 geriausi receptai

_________________
http://www.kult.lt/ - Sielos Kultūrizmas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 62 pranešimai(ų) ]  «  1, 2, 3, 4  »


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: