Tikrasis_Andrius rašė:
Pirmiausia pagalvokime, ar aš nusipelnau "pirato" vardo, gerai? Ar aš parašiau skelbimą "Prekiauju piratiniais CD" arba "Perrašau CD. Vieno CD kaina penki litai"? Manau, iš to ką parašiau, turėtų būti aišku, kad tai nėra verslas ar kas nors panašaus.
Ir apskritai tai nėra prekyba!
Na ir prajuokinai - tai nėra prekyba, bet aš parduodu :) - įdomu kaip tada tatai vadinasi? Ką tu bandai čia apgauti? Jei tau tie CD nebereikalingi - sudegink, išmesk, sulaužyk, negi tu manai, kad atsiras tokių naivuolių, kurie nupirks iš tavęs tuos pirtatinius CD? Nemanau...
Cituoti:
Gėda?? Aš netikiu, kad tu, Ritzi, pats neturi nei vieno nelegalaus įrašo. Ir tavieji mp3, "parsipūsti" iš "emulės" ar "kazos", ar "mp3.com", yra ne ką legalesni už šiuos Metallicos ir Nirvanos CD. Tik tiek, kad tu gali juos ištrinti kada tik panorėjęs ir neturėsi įkalčių. Bet siunčiantis mp3 iš kokio nors "mp3.com", man atrodo, rašo, kad privalai juos ištrinti per 24 valandas.
Nespręsk apie visus pagal save. Nenaudoju aš nei kazės, nei emuilo, nei mp3.com nesilankau... ;) 80% mano "vartojamos" muzikos yra legali, galiu įrodyti. Likę 20% laukia būti legalizuoti pagal programą "If you like - you buy it!"
Cituoti:
O šitoje šalyje dar pilna žmonių, kurie tokia nelegalia produkcija domisi, pilna, kurie apskritai rėkia "F*** the original CDs!".
Tai tipo nori pasakyt, kad jei dauguma taip daro, tai turi teise daryti ir tu? Piracy is a crime!
Cituoti:
Prieš penkis metus pasirašytas įstatymas? - tai skamba kaip absurdo komedija! Prieš penkis metus! ??? Tokie dalykai turėjo būti pasirašyti prieš ne mažiau, nei dešimt metų!
Prieš 6 ;) Ankščiau negalėjo būti, nes 1961 m. Romos konvencija (Tarptautinė konvencija dėl atlikėjų, fonogramų gamintojų ir transliuojančių organizacijų apsaugos) Lietuvoje buvo ratifikuota tik 1998 metais, tuoj po jos ratifikavimo ir sekė šis įstatymas. Nėra ko norėt, naujoje valstybėje ir taip darbų netrūko... bet turim, ką turim ir reikia vieną dieną pradėt elgtis civilizuotai, o ne barbariškai.
Peace ;)