nORB rašė:
O svarbiausia šis miestas yra jo ir jis jame jaučia savo istoriją, jos dvasią.
Tpfu bl..
Bresto bulbašas tiek pat artimas Vilniaus dvasiai kiek aš kokio Smolensko dvasiai.
Aš suprantu, kad tą dvasią galėtų jausti koks Vilnijos gudas, kurio kelios kartos protėvių gyveno apylinkėse, bet apie Brestą juk gyveno visai kitos slavų gentys, kurios su šiuo kraštu niekaip nesusijusios.
Beje, jeigu jau užėjo tokia kalba, tai kartais pasirašau su tokiu rusu iš Petrozavodsko (Karelija). Mano didžiam nustebimui jis kartą pareiškė, kad jam šiauriniai rusai ir tos mažos ugrofiniškos šiaurinės Rusijos tautelės kur kas artimesnės už tuos pačius pietinius rusus, su kuriais šiaurinius vienija tikriausiai tik kalba ir kažkokie bendresni kultūriniai elementai. Sako: "Pietų rusai mane erzina. Jie nepanašūs į mus, šiauriečius, nei mentalitetu, nei psichologija".
Ir kokiam bavarui regionalistui Rytų Prūsija bus visiškai svetimas kraštas, nors kadaise Vokietijai priklausiusi. Bet kai žmogus būna apimtas šovinistinės psichozės, tuomet "sąvąją dvasią" galima jausti visur, kur gyveno bent vienas tautietis :)))
Beje, bielarusai linkę vadinti bielarusais ir visus Vilniaus apylinkės piliečius, kurie save (su pagrindu ir be pagrindo) įvardija lenkais. pavyzdžiui, kokioje Sudervėje pavadinus vietinį tuteišą-"didžlenkį" gudu galima gauti laisvai snukin, nors tas "didžlenkis" dažniausiai kalba rusų/lietuvių/lenkų/gudų kalbų mišiniu :)