atsakant į Marass postą, - kažkaip skaitant pirmiausia užkliuvo rašybos klaidų kiekis. o ta nuotrauka su cukiernia tai žymi, Gedimino pily nūnai kabo ekspozicijoj. Sostinės istorija, žinoma, mįslinga ir nevienareikšmiška, bet sakyti, jog tai ne lietuvių miestas ir ne sostapilis gali tik nuovokos neturintys žmonės, visokie rėksniai (pirštais nerodysim :) ir lenkAJ. Įkūrė Vilnių lietuviai ir čia visad buvo lietuvių žemės, o kad lenkai ir žydai, pasinaudodami istorinėm aplinkybėm, čia sukosi sau gnizdą "niekieno žemėj" ir turėjo labai daug pretenzijų šį kraštą pasisavinti, jiems garbės nelabai daro ir, tuo labiau, jokių teisių nesuteikia. Man visad keista, kad lenkai ir žydai aktualizuoja tik jų okupacijos laikotarpį, lyg šis miestas anksčiau be jų neegzistavo. Bet apie tai jau diskutuota kitoj temoj, reiktų atkapstyt kur (kažkur prie Skelbimų... :)
va ->
http://www.dangus.net/forumas/viewtopic ... 8e97afb7dd
o man asmeniškai Vilnius visų pirma MAGIJOS vieta. Čia viskas taip Vilniškai-VELNIŠKAI susipynę ir vyksta keisčiausi dalykai, - dėl to ir istorija tokia keistai keista. Tūkstantmečius tai buvo pagrindinis sakralinis lietuvių genčių centras, ir kai LDK Gediminas perkėlė sostinę iš Trakų, tai buvo politinis sprendimas, nes visoj Europoj vyko tas procesas - stiprinant valstybę religinis ir "pasaulietinis" valdžios centrai sujungiami į vieną.
Šia tema kadaise teko išgirsti labai įdomią Beresnevičiaus paskaitą. Bet nepamenu, ar yra tai aprašyta kurioj jo knygoj...
Na, tema gan įdomi, gerai būtų kad ji neperaugtų į delfio komentų lygio šūdliavą Vilnius vs Kaunas. Kaip jau minėjau anksčiau, aš manau kad tai VISOS LIETUVIŲ TAUTOS bėda, kad ši esminė sakralinė vieta buvo apleista ir per kelis šimtmečius užėjusi svetimais naglais parazitais. :)
Ir tikra tiesa, nuostabusis Vilniaus senamiestis iš esmės statytas ne lietuvių...
nu va, išsisakiau.......... :))