DAroma iš stirnienos nugarinės. Mėsa geriausiai šviežia,nebuvusi užšaldyta.Nugarinę supjaustom gabalais po 25-30cm.Pasiruošiam mišinį prieskoniu: Smulkintas sviezias bazilikas,Raudonelis,Ciobreliai,Krapai,druska,pipi ras juodas,galim idet ir sutrintas kokias 3 kadagio uogas, esme yra zoleles jos suteikia aromata ir druska kuri konservuoja,cesnakas,cukrus(keleta saukstu - mesa buna raudonesne).Viska gerai itrinam i pasiruostus stirnieno gabalus.Sudedam i inda,paslakstom vorcesterio padazho.Ir laikom 3 paras saldytuve.Po 3jų paru atsiranda sulciu,mesa isimarinuoja.Tuomet visus prieskoniusir zoleles nugramdom nuo mesos.Pasiruosiam kitąprieskonių mišinį: Trupiniai (buna pirkti,permalti dziuveseliai),druska,dziovintos zoleles (bazilikas,ciobrelis,raudonelis,mairunas) del astrumo as dedu aitriaja raudonaja paprika,pipiru. Situose trupiniuose iskociojama mesa.Tuomet paruosti gabalai kabinami ant virves,gerai vedinamoje vietoje (as tai darau balkone). Per 3 paras isdziusta(sukieteja,sumazeja). Neperdziovinkite. Prie alelio tai nepakartojamas patiekalas.
Speju, kad stirniena galima pakeisti kitokia mesa, pvz: jautiena.
_________________ VORŲ BROLIAI MCC
|