ATALYJA naują albumą pavadino “Močia”

Garsi Lietuvos folkroko grupė ATALYJA džiaugiasi sėkmingais naujojo albumo įrašais, kurie lapkričio mėnesį pabaigti studijoje “Tamsta” Vilniuje. Gan ilgą laiką daromus įrašus grupės muzikantai laikė tarsi paslaptyje, prietaringai nenorėdami kalbėti apie nepabaigtus kūrinius. Tai antrasis grupės albumas, pirmąjį muzikantai pristatė 2000-aisiais, jis buvo išleistas audio kasete ir digipack CD formatu.

Naujajame, beveik valandos trukmės Atalyja albume skambės 12 profesionaliai ir įdomiai roko stilistika aranžuotų folklorinių dainų, užbursiančių klausytojus kerinčiomis melodijomis ir puikiais balsais. Šiam albumui išleisti Atalyja pasirinko firmą Dangus, prieš tai apsvarstę ir kelis kitų leidėjų pasiūlymus.

Muzikantai karštai diskutavo dėl albumo pavadinimo ir galiausiai nutarė jį pakrikštyti “Močia”, taip pabrėžiant lyriškąją, moteriško švelnumo kupiną albumo dainų pusę. “Močia simbolizuoja visų mūsų pradžią, - sakė Atalyja vadovas Eirimas Velička. - Tai senas Rytų aukštaičių žodis, dažnai minimas baltiškoje mitologijoje, panašiai skambantis daugeliu giminingų indoeuropiečių kalbų: sanskritu - mata, latviškai - mate, lotynų - mater, rusiškai - matj, vokiškai - mutter. Močiutė - irgi iš močios, tikriau sakant tai - močios močia.” Beje, pavadinimą “Močia” turi ir viena iš albumo dainų, kuri, pasak muzikanto, “su šokiais tokiais metalo atgarsiais”.

Albumą planuojama išleisti digipck formatu 2004 metų pradžioje leidykloje Dangus, o pirmieji “Močios” kūriniai pasieks radijo stotis dar iki Kalėdų.

dng : info