"Kunigundoje" koncertuos čekai GAVORA

Artėjančio festivalio "Kunigunda Lunaria 2005" programoje pirma diena tradiciškai bus skiriama šiuolaikinei darkwave, industrial ir eksperimentinei muzikai. Balandžio 29 d. vakare festivalio scenoje pasirodys perspektyviausi tamsios muzikos projektai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Čekijos.

Čekų industrial scenos atstovai GAVORA yra jaunas ir savitas kolektyvas, patraukęs organizatorių dėmesį. Neseniai oficialų debiutinį albumą "Healing the Sick" išleidusios grupės muzika gali būti apibūdinama kaip postindustrial, digital hardcore, minimal electronics mišinys. Toks daugiasluoksniškumas - būdingas šios veržlios, energingos grupės bruožas - patys muzikantai tvirtina, kad jų kūryboje galima rasti tokių kūrėjų kaip PRIMAL SCREAM, NEW ORDER, YOUNG GODS, NINE INCH NAILS, ROLLINS BAND ar CLUTE įtakų.

GAVORA kūryba kartais purvina, chaotiška ir nervinga, kartais šis elektroninis chaosas virsta aiškioms kieto, tamsaus šokio struktūromis, tačiau visada šie kūriniai - keisti ir emocingi. Juose autoriai stengiasi perteikti įvairiausius garsų aspektus. Scenoje GAVORA apibūdainami kaip puikiai veikiantis ekspresyvus mechanizmas, visada pasiruošęs atakuoti klausytojų smegenis.

Grupės svetainė internete: http://www.gavora.cz/

Pirmąją "Kunigunda Lunaria 2005" dieną taip pat pasirodys rygiečių bekompromisinio industrial projektai STROPS (viešėję Lietuvoje prie keletą mėnesių) ir BIOS, taip pat nauja Lenkijos elektroninės muzikos pažiba RED EMPREZ iš Balstogės. Numatoma, jog koncertą pradės Lietuvos avangardo veteranų IVTKYGYG perfomansas su siuvimo mašinomis, tai bus pirmasis grupės pasirodymas po vokalisto Baro mirties. Taip pat baltiško industrial viltis LAUXNA LAUKSNA pristatys debiutinį CD albumą.

dangus : info