LEGENDARY PINK DOTS - 25-ių metų jubiliejaus šou Vilniuje

Vėlinės su LEGENDARY PINK DOTS? Kiekvienam kada nors buvojusiam šios neeilinės grupės pasirodyme, ar girdėjusiam LPD įrašus, tai be abejo, itin įdomi ir intriguojanti žinia. 25-uosius kūrybos metus pažymintis kolektyvas prasidėjusio pasaulinio turo metu surengs pasirodymą Vilniuje lapkričio 4 dieną. Dangui tenka maloni garbė darsyk pristatyti nuostabios groteskiškos muzikos meistrus.

Po to, kai nuo 1980-ųjų metų grojantys LEGENDARY PINK DOTS prisiminė savo jubiliejų ir pradėjo dėlioti rožinius taškus Europos žemėlapyje, didelis ryškus taškas teko ir Vilniui. Jau du kartus - 2001 ir 2004 metais - Lietuvos sostinę aplankę kultinės formacijos muzikantai ne kartą minėjo, jog šis miestas jiems prisimena kaip viena geriausių vietų koncertinėse kelionėse. Grupės gerbėjams taip pat, tai vieni ryškiausių magiškų prisiminimų, kurie artėjančių Vėlinių metu vėl peržengs laiko ir erdvės ribas....

LPD koncertuos ta pačia 4 narių sudėtimi, kaip ir pernai. Jubiliejinio turo proga kūrėjai žada ypatingą programą, nors turbūt nebūta nei vieno LPD koncerto kurį galėtume pavadinti "įprastu" :) Priedo, klausytojų pageidavimu, grupės pasirodymą papildys pranašo Ka-Spel ir elektrokos guru Silverman solo projektų junginys, bei kūriniai iš ankstyvųjų LEGENDARY PINK DOTS metų.

Grupės pasirodymo data buvo galutinai patvirtinta tik spalio mėn. viduryje, nes dėl įgarsinimo subtilumų ir koncerto pobūdžio sostinėje buvo ilgai ieškota tinkama vieta. Galiausiai sutarta, jog nepaprastasis psichodelinis garso spektaklis vyks klube "Connect" (ex-Terminalas, Vokiečių g.2, prie ŠMC), turinčiame bene geriausią įgarsinimo sistemą mieste. Prieš LPD pasirodymą savo naują kūrybą parodys lietuvių kolektyvas SPOOKSHOW INC., anksčiau besivadinęs PLANET DOGBONE, tačiau dabar papildęs savo gretas naujais muzikantais ir garsais. Pertraukose ir po koncerto atsakomybė už atmosferą klube bus atiduota DJ P-Lix ( aka Plikas), kuris žada vaišinti minimal, trip-hop ir dub garsais.

Koncerto pradžia 20.00 val., žiūrovai įleidžiami nuo 19.00 val. Įėjimas 30 Lt. Renginyje bus galima įsigyti LEGENDARY PINK DOTS albumų, specialios turo atributikos, bei Dangaus platinamą produkciją.

Informacija apie LPD buvojimą Lietuvoje - http://www.dangus.net/lpd

dangus : info

..........................................................................................................................
Grupės pranešimas
..........................................................................................................................

25-ojo JUBILIEJAUS LEGENDARY PINK DOTS TURAS

Iki šiol tai buvo ilga ir keista kelionė…

Legendary Pink Dots susibūrė 1980 m. rugpjūtį apsilaupiusiame, nelegaliai užimtame name Rytų Londone. Tuomet pasiekimai nerūpėjo, nes aistra groti valdė viską, tai tiesiog PRIVALĖJO tęstis.

Iš tikro gali pasirodyti, kad Legendary Pink Dots grupė nebuvo nė sekundei stabtelėjus nuo tų linksmų, bet nuoširdžių sesijų žvakių šviesoje. Žinoma, grupės nariai keitėsi, o ypač pačioje pradžioje, nes toks intensyvumas ne visiems priimtinas. Tačiau grupės įkūrėjai Edward Ka-Spel ir Phil Knight (Silverman) vis dar groja taip pat beprotiškai kaip ir visada, per daug įsitraukę į muziką, kad pasidomėtų, kaip uždirbti grašį valgiui.

Dvidešimt penkerius metus tęsiasi ši muzikinė Legendary Pink Dots ambicija ir proga vos neprasprūdo nepastebėta. Vis dėlto šios datos paminėjimas rodo, kad grupė dabar gali pateikti tai, į ką taip ilgai dėjo savo pastangas.

Šiam jubiliejiniam turui Legendary Pink Dots praplėtė savo repertuarą taip, kad gali atlikti dainas, gimusias daugelio ankstesnių publikų akivaizdoje. Programa kasnakt gali būti kitokia muzikos ir trukmės atžvilgiu, kaip kad dviejų dienų teatralizuotas koncertas, planuojamas 2005 m. spalį Paryžiuje.

Siekdami dar labiau pasaldinti ir taip įvairiaskonį tortą, ilgaamžiai grupės nariai Edward Ka-Spel, Silverman ir Niels Van Hoorn tam tikrose vietose atliks solinius pasirodymus. Be to, bus galima įsigyti ir specialiai 25-ajam jubiliejui sukurtų plakatų bei marškinėlių.

Ir kokias gi šalis grupė aplankys turo metu? Na, veik visas… nes svajonė sukasi apie milžinišką kelionę, kurios metu bus sugroti 100 koncertų keturiuose žemynuose…

O šiame pasaulyje, kur kas sekundę vis labiau temsta, reikėtų džiaugtis, kad svajonė nemiršta. Sudalyvaukime šiame jubiliejuje ir tegul planeta tampa geresnė!

Edward Ka-Spel
2005 m. gegužė


25 YEAR ANNIVERSARY TOUR


13 Oct: Amsterdam (NL) - Wilhelmia Pakhuis
14 Oct: Paris (F) - L'Echangeur
15 Oct: Paris (F) - L'Echangeur
17 Oct: Rennes (F) - Le Jardin Moderne
19 Oct: Hamburg (D) - Waagenbau
20 Oct: Hamburg (D) - Waagenbau
21 Oct: Rotterdam (NL) - Waterfront
22 Oct: Leipzig (D) - UT Connewitz
25 Oct: Berlin (D) - Magnet
26 Oct: Copenhagen (D) - Loppen
27 Oct: Oslo (N) - Garage
28 Oct: Bergen (N) - Garage
31 Oct: Stockholm (S) - Debaser
01 Nov: Helsinki (SF) - Semifinal
03 Nov: Riga (LV) - Depo
04 Nov: Vilnius (LT) - Connect
05 Nov: Warsaw (PL) - No Mercy
06 Nov: Warsaw (PL) - No Mercy
11 Nov: Jena (D) - Kassablanca Gleis 1
12 Nov: Strasbourg (F) - La Laiterie (Heaven's Gate 5 Festival)
13 Nov: Koln (D) - Underground
10 Dec : Verviers (B) - Spirit of '66
12 Dec: Frankfurt (D) - Cookeys