SODOM Vilniuje – aukščiausio lygio thrash metal Lietuvoje

Metalo muzikos gurmanai kalendoriuose turėtų riebiai apsibraukti balandžio 15-osios datą. Šią dieną pirmą kartą Lietuvoje lankysis legendiniai vokiečių thrash metalo korifėjai SODOM. Būtent mūsų šalyje "alaus dievas" Tom Angelripper ir kompanija kartu su tautiečiais thrasheriais ASSASSIN ir FATAL EMBRACE bei lenkų thrash metalo kalviais PANZER‘FAUST pradės Rytų Europos turą "The Lords of Depravity". Šis faktas neabejotinai žada ypatingai energingus, turo kelionių dar neišvargintų grupių pasirodymus. Be to, tai bus pirmasis tokio aukšto lygio thrash metalo koncertas Lietuvoje per visą šalies metalinės scenos istoriją.

Prieš dvidešimt penkis metus susikūrę SODOM metalo scenoje įsitvirtino 1989 metais, kuomet išleido savo legendinį albumą "Agent Orange". Su šiuo albumu grupė pateko į Vokietijos thrash metalo olimpą, kuriame pozicijas jau buvo užsiėmę grandai KREATOR bei DESTRUCTION. Būtent šios trys komandos šiuo metu sudaro savotišką vokiško thrash metalo ašį, aplink kurią sukasi daugelis jaunesnės kartos grupių. Kalbama, jog savo muzika SODOM davė kūrybinį postūmį ir tokioms žinomoms death metalo komandoms, kaip DISMEMBER, VADER ir KRISIUN.

Vėlesniuose albumuose SODOM buvo įpynę nemažai death metalo ir hardcore elementų, tačiau su 1999-ųjų "Code Red" grupė grįžo prie klasikinio devintojo dešimtmečio thrash metalo skambesio. Paskutinis grupės studijinis albumas "M-16" buvo išleistas dar 2001 metais, tačiau šiemet SODOM jau paskelbė, kad balandžio gale išleis naująjį įrašą, pavadintą tiesiog "Sodom". Galima neabejoti, jog naujojo albumo kūrinius bus galima išgirsti koncerte Vilniuje. Legendiniai thrasheriai greičiausiai nepamirš pamaloninti fanų ir kultu tapusiais hitais "Ausgebombt", "Agent Orange", "Outbreak Of Evil", "Remember The Fallen", "Sodomized" ir kitais gabalais, nuo kurių ne vienas metalistas pradėjo metalo klausytojo "karjerą".

SODOM Vilniuje apšildysiantys jų tautiečiai ASSASSIN - metalo scenoje taipogi ne naujokai. Ši komanda susikūrė 1984-aisiais ir priklauso pirmajai vokiško thrash metalo kartai. Tačiau pirmasis ASSASSIN egzistavimo etapas tetruko 5 metus, per kuriuos thrasheriai spėjo išleisti du albumus bei surengti keletą turų Vokietijoje kartu su tokiomis metalo žvaigždėmis, kaip KREATOR, TESTAMENT ir DEATH ANGEL. Nors 1989 metais ASSASSIN ruošėsi išleisti trečiąjį savo įrašą, tačiau grupę netikėtai užplūdo problemos - buvo pavogta visa muzikantų aparatūra, o gitaristas Michael Hoffman gavo pasiūlymą groti su SODOM, tad thrasherių komanda netikėtai subyrėjo.

Visgi po dvylikos metų pertraukos, 2001-aisiais, vokiečiai nusprendė grįžti į sceną, o 2005 metais ASSASSIN išleido fanų ilgai lauktą albumą "The Club", kuris kol kas laikomas geriausiu komandos darbu per visą karjerą. Prieš porą metų į grupę grįžo ir minėtasis gitaristas Michael Hoffman, su kuriuo ASSASSIN koncertuos Lietuvoje.

Koncerte pasirodysianti dar viena vokiško thrash metalo desanto dalyvė FATAL EMBRACE susikūrė 1994 metais. Po pirmojo studijinio darbo "The Ultimate Aggression" (1999) grupė sulaukė nemažo ekspertų dėmesio, tad prie antrojo vokiečių albumo "Legions Of Armageddon" (2002) jau dirbo žinomas prodiuseris Harris Johns, kurio darbų kolekcijoje puikuojasi SODOM, IMMOLATION, KREATOR, VOIVOD, ENTHRONED ir kiti garsių grupių albumai. Beje, 2003-aisiais prie FATAL EMBRACE prisijungė būgnininkas Marko Thäle iš garsios vokiečių death metalo komandos POSTMORTEM, kuri 1994 metais koncertavo Lietuvoje, legendiniame festivalyje "Death Comes 3".

Trims komandoms iš Vokietijos koncerte Vilniuje talkins lenkų thrasheriai PANZER’FAUST. Nors ši grupė susiformavo visai neseniai, 2002-aisiais, tačiau vos po trijų metų egzistavimo ji jau leidžiasi į turą su savo dievais SODOM. Praėjusiais metais debiutinį albumą "IIBER" išleidusiems lenkams pasirodymas Lietuvoje bus pirmasis koncertas užsienyje, tad lietuvių palaikymas jiems ypač svarbus.

Koncertą organizuoja sunkiosios muzikos portalas "Ferrum" (www.ferrum.lt).
Renginio data: 2006 m. balandžio 15 d., šeštadienis.
Renginio vieta: klubas "Mulen Ružas" (Profsąjungų rūmai), V.M. Putino 5, Vilnius.
Pradžia: 19.00 val., durys: 18.00 val.
Kaina: 50 Lt

Svetainė: http://www.ferrum.lt/sodom

...
www.ferrum.lt

:::