Pristatome naują Dangaus leidinį:
PIEVOS "Mėnuli baltas" CD
DGCD 023

"Įdomiais potėpiais paspalvintas, poetiškas Pievų folkrokas savo išjausta muzika nuskraidina į Šiaurės Lietuvą, kur tarp tyliai burtus šnabždančių pievų, maldas kalbančių medžių bei tykančių pelkių akivarų, gali atrasti atsakymus į visus būties klausimus"

Leidykla Dangus pristato naują, ilgai lauktą grupės PIEVOS albumą "Mėnuli baltas", - vieną įdomiausių ir brandžiausių muzikos leidinių pastarųjų metų Lietuvos scenoje. Šis darbas jungia vienuolika savitu stiliumi atliekamų dainų, kupinų stipraus poetinio lyrizmo, folkloro ir įtaigaus alternatyvios roko skambesio.

Ypatingo savitumo ir emocingumo "Mėnuli baltas" dainoms suteikia puikus vokalistės Virginijos balsas. Sodrų ir jausmingą dainavimą lydi darniai susipynę elektrinių ir akustinių gitarų akordai, melancholiškos fleitos, akordeono bei smuiko melodijos. Šiltas PIEVŲ muzikos aranžuočių skambesys suartina folkloro palikimą ir autorinius kūrinius, papuošia juos žaviais neo-folk'iniais tonais.

Išjausta PIEVŲ muzika išsiskiria giliais ir prasmingais dainų žodžiais - grupės kūryboje skamba žinomų poetų ir grupės bičiulių eilės, jų autoriai - A.Daščioras, R.Skučaitė, A.Svidinskas, D.Kajokas, O.Baliukonytė. Titulinę albumo dainą "Mėnuli baltas" parašė pati Virginija. Jos teigimu, albumas daugiausiai atspindi žmogaus vidinius išgyvenimus, prasmių ieškojimus, vertybių suvokimą. Dainose gausu gamtos vaizdinių ir aukštaitiško folkloro, kurio Virginija semiasi gimtojoje Šiaurės Rytų Lietuvoje, dainuodama ansamblyje GĄSTAUTA. Kartu su devyniais muzikantais albumo kūrinius įrašinėjo ir šio ansamblio dainininkės.

Grupės įkvėpėja, dainininkė ir muzikos autorė Virginija subūrė PIEVAS prieš dešimtį metų, jos meilė poezijai labiausiai įtakojo kuriamos muzikos stilių. Tuomet buvo įrašytas debiutinis dainuojamosios poezijos albumas "Pasilikus su vienatve". 2003 m. kolektyvas atgimė nauja sudėtimi ir pasirodė įvairiuose festivaliuose bei studentų renginiuose, pelnydamas vis daugiau klausytojų ir muzikos kritikų simpatijų. Antrasis albumas "Mėnuli baltas" buvo kuriamas ir įrašinėjamas tris metus, įrašai pabaigti 2007 m. vasarą.

2007 m. rudenį išleistas CD "Mėnuli baltas" pristatytas soliniais grupės pasirodymais įvairiuose Lietuvos miestuose. Prie skaidraus PIEVŲ skambesio daug prisidėjo garso prodiuseris Aurelijus Sirgedas, jo studijoje "Sielos" albumo kūriniai įrašinėti ir suvesti. Leidinį meniškai apipavidalino jauna dizainerė Ieva Vaivaraitė. CD pateikiamas su estetišku kartoniniu įdėklu.

Vienas įdomiausių ir brandžiausių lietuviškos muzikos kūrinių - CD "Mėnuli baltas" laukia Jūsų dėmesio.

Kūriniai:
1. Rasa krito (ž. V.Skeirienė)
2. Pabudau (ž. R.Skučaitė)
3. Lioj sodai lioj (ž. liaudies)
4. Žiūriu kaip tirpsta ateitis (ž. A.Daščioras)
5. Mėnuli baltas (ž. V.Skeirienė)
6. Sėlių dvasia (ž. liaudies ir A.Svidinskas)
7. Mano šaltas lietus (ž. A.Svidinskas)
8. Sesuo mirtie (ž. O.Baliukonytė)
9. Auka (ž. A.Daščioras)
10. Goštauta (ž. liaudies)
11. Mirusių daina (ž. D.Kajokas)

Trukmė: 39.20 min.

Albumą galima įsigyti tiesiai iš Dangaus, taip pat "Muzikos bombos" parduotuvėse, kitose gera muzika prekiaujančiose vietose ir kai kuriuose prekybos centruose.

• Visos albumo detalės ir mp3 ištraukos: releases/albumai/023_Pievos.htm
• Pievos internete: www.pievos.lt

dangus : info

 

:::