Klube "L'amour" skambės nauji grupės PIEVOS kūriniai

Viena originaliausių lietuviškos muzikos grupių PIEVOS savaitgalį surengs solidų solinį koncertą Vilniaus klube "L‘Amour". Balandžio 11 d., penktadienį, į lyrišką ir kartu – energingą pasirodymą PIEVOS sukvies ne tik ištikimus gerbėjus, bet ir visus, pasiilgusius gyvos, poezija ir folk-roko ritmų turtingos muzikos. Scenoje grupė atliks geriausias dainas, sukurtas per visą grupės gyvavimo istoriją, bei pristatys keletą negirdėtų ir naujai atgaivintų kūrinių.

PIEVOS šių metų alternatyvios muzikos apdovanojimuose "A.LT" buvo pripažinta "Metų Etno" grupe. Koncertų žiūrovus ir radijo klausytojus sužavėjo naujausias grupės albumas "Mėnuli baltas", jungiantis vienuolika dainų, kupinų stipraus poetinio lyrizmo, senojo aukštaitiško folkloro ir roko muzikos skambesio. Itin savitais tonais grupės kūrybą nuspalvina jausmingos akordeono, smuiko, fleitos melodijos, bei įspūdingas dainavimas.

Ne veltui grupės gimimą prieš dešimtį metų lėmė vokalistės ir muzikos autorės Virginijos meilė poezijai. Tuomet buvo įrašytas debiutinis albumas "Pasilikus su vienatve", o 2003 m. kolektyvas atgimė nauja sudėtimi. Tiesa, skirtingai nei galima įsivaizduoti tradicinę dainuojamąją poeziją, PIEVŲ muzika suskambo su energinga roko nuotaika ir giliais folkloro intarpais. Kelis metus įrašinėtas CD "Mėnuli baltas" klausytojus pasiekė pernai rudenį, išleistas nepriklausomos muzikos leidykloje "Dangus".

Paklausti apie grojamos muzikos stiliaus pavadinimą, grupės muzikantai nusišypso, kad groja "pievas" ir nesivaiko muzikinių žanrų kanonų. Kita vertus, gerbėjai ir kritikai vertina profesionalų muzikos atlikimą ir brandžią kūrybą, netelpančią į įprastus rėmus.

Praūžus albumo "Mėnuli baltas" pristatymo šurmuliui, vis dažniau koncertuojantys aštuoni grupės nariai jau žiūri į ateitį ir dirba ties naujais kūriniais. Nors apie būsimą studijinį darbą kalbėti kol kas dar anksti, klube "L‘Amour" šalia pamėgtų hitų grupė pristatys ir baigiamą įrašinėti naują dainą "Našloita rūta", kurios etninį skambesį meniškai išskleidžia meditacinės kanklių dermės. Nuskambės ir kitas naujas kūrinys - "Kelionė". Taip pat, atsižvelgdami į gausius klausytojų pageidavimus, muzikantai atliks keletą naujai aranžuotų dainų iš pirmojo PIEVŲ albumo.

"L‘Amour" šeimininkai kviečia pasirūpinti bilietais ir rezervuoti staliukus iš anksto. Bilietų kaina 20-30 Lt. Koncerto pradžia - 21.00 val.

Informacija ir vietų rezervacija:
Tel.: +37069926046 (nuo 16.00 val.)
www.lamourbar.lt
www.pievos.lt

dangus : info
ritzio nuotrauka

::::